Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Schranz zažíva vydarený štart: Dúfal som, že sa vrátim v dobrej forme

Ivan Schranz, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Po úvodných troch zápasoch najvyššej českej súťaže sa so štyrmi gólmi usadil na čele tabuľky strelcov.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz zažíva úspešný štart do novej sezóny. Po úvodných troch zápasoch najvyššej českej súťaže sa so štyrmi gólmi usadil na čele tabuľky strelcov. Útočník pražskej Slavie verí, že si dobrú formu prenesie aj do nadchádzajúceho asociačného termínu, v ktorom národný tím čaká trojica duelov kvalifikácie MS 2022 proti Slovinsku, Chorvátsku a Cypru.

"Samozrejme, že so štartom novej sezóny som spokojný a rovnako som spokojný aj s mojimi štatistikami, gólmi a získanými bodmi do tabuľky. Na ihrisku nám nie vždy všetko funguje tak, ako by sme chceli. Po majstrovstvách Európy a prestupovom období nastali aj v Slavii zmeny a navyše sa niektorí hráči pripojili k mužstvu o čosi neskôr, keďže mali po Eure dovolenku. Potrebovali si oddýchnuť, keďže makali celý rok. Ešte sa zohrávame, dolaďujeme niektoré veci. Každým zápasom to je lepšie a lepšie," uviedol v rozhovore pre futbalsfz.sk Schranz, ktorý sa v dueli s Teplicami blysol hetrikom. Po zranení, keď ho vyradil stehenný sval, sa tak vrátil na súťažné trávniky vo výbornej streleckej forme: "Dúfal som, že vrátim v dobrej forme a to ešte na Eure, ale tam som nestihol nastúpiť, bohužiaľ, ani na jeden zápas. Potom prišla príprava a vedel som, že ak ju odmakám na 100 percent, tak odmena príde. Návrat do zápasového kolotoča sa mi vydaril, čo ma veľmi teší."

Schranz prestúpil do Slavie v lete z Jablonca a v novom tíme sa rýchlo udomácnil. Aj vďaka jeho gólom si "zošívaní" držia stopercentnú bilanciu - po troch ligových zápasoch majú na konte deväť bodov. "Verím, že som zapadol dobre, čo sa odzrkadľuje aj na ihrisku. Som vďačný aj za dôveru, ktorú som dostal a snažím sa ju odplácať najlepšie, ako viem. Skok to pre mňa nie je, keďže českú ligu poznám a súperi poznajú aj mňa," poznamenal Schranz, ktorý má v útoku konkurenciu v podobe hráčov ako Stanislav Tecl, Jan Kuchta, Abdallah Sima a Michael Krmenčík: "Sú to skvelí chalani a najlepší hráči na svojich postoch v republike. To, že s nimi môžem hrať a súperiť s nimi na tréningu o miesto v zostave, ma posúva výkonnostne hore. Konkurencia je silná a počas každého tréningu a zápasu musím potvrdzovať, že na to mám, že do zostavy patrím."
Ivan Schranz, archívna snímka.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V minulom ročníku bojoval o korunu kráľa strelcov českej ligy. Nastrieľal 13 gólov, o dva presné zásahy ho predbehol Jan Kuchta s Adamom Hložekom. "Tento ročník, čo sa týka počtu gólov, sa začal skvelo. Verím, že sa toto číslo bude navyšovať a bude sa mi ďalej dariť. Potom, keď sa dostane na peknú cifru, tak budem premýšľať, kde to môže skončiť. Teraz je priskoro nad tým uvažovať, koľko gólov dosiahnem, ale verím, že sa mi podarí dorovnať minulú sezónu a ešte krajšie by bolo, keby sa mi ju podarilo prekonať," povedal 27-ročný zakončovateľ pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Okrem domácej súťaže čakajú Slaviu aj zápasy play off Európskej ligy proti Legii Varšava. "Jednoznačný cieľ je postúpiť cez Legiu a dostať sa do skupiny Európskej ligy. Rovnaký cieľ sme mali aj v predkole Ligy majstrov proti Ferencvárosu, proti ktorému sme mali trošku smoly a v úvodnom zápase (0:2) sme si vybrali zlý deň. V odvete sme to už nedokázali otočiť, hoci sme si vypracovali veľký tlak."

Pomaly sa blíži asociačný termín, v ktorom slovenskú reprezentáciu čaká kvalifikačný trojzápas proti Slovinsku, Chorvátsku a Cypru. Podľa Schranza to budú všetko náročné súboje: "Momentálne už nie je jednoduchý súper, poukazuje na to aj naša skupina, ktorá je nabitá. Už v uplynulých kolách sme videli, že hocikto môže zobrať body hocikomu, je to vyrovnané. Urobíme všetko pre to, aby sme najbližšie reprezentačné zápasy zvládli. Ak sa dostanem do nominácie, tak ma to poteší a znovu rád uvidím chlapcov. Najdôležitejšie bude dobre začať a na úvod v Slovinsku uhrať priaznivý výsledok. Následne sa budeme snažiť uhrať čo najlepšie výsledky aj v stretnutiach proti Chorvátsku a Cypru."