Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Senica angažovala stopéra Šalatu

Na snímke zľava kapitán Senice Joss Moudoumbou Didiba, hráč Serede Dino Špehar a hráč Senice Kristián Lukáčik počas zápasu 1. kola nadstavby Fortuna ligy o záchranu medzi FK Senica - ŠKF iClinic Sereď v sobotu 13. júna 2020 v Senici. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Šalata pôsobil v minulej sezóne v tretej najvyššej rakúskej súťaži v tíme FC Mauerwerk, predtým si obliekal dres Interu Bratislava.

Senica 15. júla (TASR) - Slovenský futbalový fortunaligista FK Senica angažoval Tomáša Šalatu. Dvadsaťtriročný stopér podpísal zmluvu na rok s opciou na jednu sezónu.

Šalata pôsobil v minulej sezóne v tretej najvyššej rakúskej súťaži v tíme FC Mauerwerk, predtým si obliekal dres Interu Bratislava. Do tímu Senice prišiel po kornavírusovej prestávke a odohral aj niekoľko prípravných zápasov, proti Trnave strelil gól. "Dojmy z klubu boli od prvého momentu veľmi pozitívne, či už hovoríme o zázemí alebo o ľuďoch, ktorí v klube pracujú. Rovnako som spoznal hráčov, ale aj trénerov v klube a musím povedať, že som si to tu veľmi obľúbil," uviedol Šalata na webe Senice.

Senica získala druhú posilu do defenzívy, z Petržalky prichádza Nemec


Druhou letnou posilou fortunaligového futbalového klubu FK Senica po Tomášovi Šalatovi sa stal ďalší obranca Jakub Nemec. S vedením sa dohodol na ročnom kontrakte s opciou, informoval klubový web FK Senica.

"Pocity sú od prvého momentu výborné, som rád, že môžem byť súčasťou FK Senica," povedal 28-ročný Nemec, ktorý v uplynulých dvoch sezónach hrával za FC Petržalka, v minulosti si vyskúšal aj pôsobenie v MFK Skalica či FC Rohožník. Počas svojej mládežníckej kariéry postupne prešiel mužstvami ako ČSFA Malacky, Slovan Bratislava, Brezová pod Bradlom či České Budějovice.

"Určite ide o najväčšiu výzvu v mojej doterajšej kariére, som za to šťastný a veľmi sa teším na nasledujúce obdobie. Mojou hlavnou ambíciou je, aby sme boli úspešní ako tím a dosahovali čo najlepšie výsledky. Osobnou ambíciou je vybojovať si miesto v základnej zostave a byť pre kabínu a rovnako tak aj celý klub užitočný hráč," uviedol Nemec.

"Doplnenie obrannej línie bolo jednou z našich priorít v prestupovom období, hľadali sme najmä typologicky podobného obrancu akým je Jakub, nakoľko ide o ľaváka, ktorý dokáže hrať na ľavej strane aj v strede obrany. Bolo veľmi podstatné, že sme na neho mali pozitívne referencie či už po ľudskej stránke alebo kvalitatívnej od jeho bývalého spoluhráča Juraja Pirosku a rovnako tak aj od nášho trénera brankárov Miroslava Mentela," vysvetlil dôvod angažovania športový riaditeľ klubu Filip Holec.

"Po dohode s novým trénerom, ktorý nám potvrdil záujem o Jakuba, sme sa ho rozhodli angažovať. Pevne veríme, že nám pomôže stabilizovať výkony obrannej formácie. Ide zároveň o hráča, ktorý pochádza z nášho regiónu Záhorie, čo je ďalším dôležitým signálom pre fanúšikov FK Senica," dodal senický funkcionár.