Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Minister: Serie A sa môže dohrať iba za zatvorenými dverami

Futbalista Interu Miláno Stefan de Vrij (vľavo) a hráč Juventusu Cristiano Ronaldo bojujú o loptu v nedeľňajšom šlágri Serie A, Juventus Turín – Inter Miláno v Turíne 8. marca 2020. Foto: TASR/AP

Serie A prerušili 9. marca, do konca sezóny zostáva odohrať dvanásť kôl.

Rím 7. mája (TASR) - Najvyššia talianska futbalová súťaž môže pokračovať jedine za zatvorenými dverami. Vo štvrtok to vyhlásil tamojší minister športu Vincenzo Spadafora, ktorý vylúčil prítomnosť fanúšikov na štadiónoch, pokiaľ sa po ústupe pandémie koronavírusu podarí obnoviť sezónu Serie A.

"Toto je isté na sto percent. Ak sa bude hrať, nepochybne len pred prázdnym hľadiskom. Dúfame, že počet nakazených bude klesať, aby sme postupne mohli smerovať k reštartu. Uvidíme, aké športoviská budeme môcť otvoriť od 18. mája," citovala Spadaforu agentúra SID.

Minister sa vo štvrtok stretol s prezidentom Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabrielem Gravinom a vedeckou komisiou, ktorá pomáha vláde v boji proti pandémii. Snažia sa vypracovať manuál na obnovenie športového diania. Serie A prerušili 9. marca, do konca sezóny zostáva odohrať dvanásť kôl.