Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Škorvánková si na zraze prevzala trofej pre Futbalistku roka

Dominika Škorvánková, archívne foto. Foto: archív D.Š.

Škorvánková pôsobí na klubovej úrovni v Montpellier HSC, v minulosti si obliekala aj dres Bayernu Mníchov.

Senec 19. októbra (TASR) – Dominika Škorvánková si po deviaty raz v kariére a ôsmykrát za sebou prevzala trofej pre slovenskú Futbalistku roka. Ocenenie za rok 2019 dostala na pondelňajšom zraze ženskej reprezentácie pred dvojzápasom kvalifikácie ME 2022 od generálneho sekretára Slovenského futbalového zväzu Petra Palenčíka. Víťazkou ankety Cena fanúšika sa stala Diana Bartovičová.

Škorvánková pôsobí na klubovej úrovni v Montpellier HSC, v minulosti si obliekala aj dres Bayernu Mníchov. „Vážim si všetky triumfy v ankete, no ktorýkoľvek, ba aj nie jeden, by som vymenila za kolektívny úspech nášho tímu. Za postup reprezentácie na majstrovstvá," povedala 29-ročná stredopoliarka na oficiálnom webe SFZ.

Slovenky figurujú po štyroch vystúpeniach v kvalifikačnej F-skupine na štvrtej priečke so štyrmi bodmi, odohrali však najmenej zápasov spomedzi všetkých piatich družstiev v tabuľke.

„Šanca je vždy, hovorí sa to, že? Isteže, keď hráme so súpermi z prvého výkonnostného koša, tak vidíme ten rozdiel a vtedy je šanca menšia. Ale treba ísť krok za krokom aj za takouto métou. Postúpiť do vyššieho koša, čím získame lepšiu pozíciu a 'odpálime' jedného ťažkého súpera a šanca bude uchopiteľnejšia," dodala Škorvánková.

Zverenky Petra Kopúňa si v piatok 23. októbra zmerajú sily v Budapešti so sedembodovým Maďarskom a v utorok 27. októbra budú v Senci hostiť posledné Lotyšsko. Trénerovi sa hlásili všetky nominované hráčky. „Začali sme testom na COVID-19, zo srdca mi padol veľký balvan, všetky výsledky boli negatívne," uviedol Kopúň.