Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Škriniarov Inter remizoval s Juventusom, Neapol stratil prvé body

Slovenský futbalista Milan Škriniar (vpravo) z Interu Miláno a Alex Sandro z Juventusu Turín v zápase 9. kola talianskej futbalovej Serie A Inter Miláno - Juventus Turín v Miláne 24. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Neapol bol v Ríme bližšie k zisku troch bodov. Dvakrát však trafil brvno a v závere zápasu ho o víťazný zásah pripravil VAR.

Rím 25. októbra (TASR) – Futbalisti Interu Miláno v zostave so slovenským reprezentantom Milanom Škriniarom nevyužili šancu znížiť stratu na čelo tabuľky Serie A. V šlágri 9. kola najvyššej talianskej súťaže remizovali doma s Juventusom Turín 1:1. Na SSC Neapol a AC Miláno strácajú sedem bodov. Neapolčania prvýkrát v sezóne zakopli, keď na pôde AS Rím uhrali bezgólovú remízu.

Inter viedol od 17. minúty po góle bosnianskeho útočníka Edina Džeka. V závere však vyrovnal z pokutového kopu Paulo Dybala. Systém VAR pred ním rozhodol, že zákrok Denzela Dumfriesa na Alexa Sandra bol už vnútri šestnástky.

„Sme sklamaní, pretože celý zápas sme mali pod kontrolou a Juventus sme prakticky k ničomu nepustili. Vedeli sme, že súper by mohol skórovať iba zo štandardnej situácie a to sa, žiaľ, aj stalo. Stratili sme dva body," neskrýval sklamanie tréner Interu Simone Inzaghi.

Dybala premenil penaltu rutinérsky, bod zo San Sira má podľa slov argentínskeho útočníka cenu zlata. „Vždy sa snažíme hrať na víťazstvo. Nastúpili sme však proti silnému úradujúcemu majstrovi a podľa priebehu zápasu musíme byť spokojní aj s remízou. Teší ma, že po pauze zavinenej zranením môžem opäť hrať, pomôcť mužstvu a byť na ihrisku príkladom pre mladších spoluhráčov."

Neapol bol v Ríme bližšie k zisku troch bodov. Dvakrát však trafil brvno a v závere zápasu ho o víťazný zásah pripravil VAR. Obaja tréneri Jose Mourinho i Luciano Spalletti videli červené karty a zápas dopozerali z tribúny. Slovenský stredopoliar SSC Stanislav Lobotka figuroval na súpiske hostí, no do duelu nezasiahol. Neapolčania vedú tabuľku o skóre pred milánskym AC.

„Hoci diváci nevideli gól, bol to veľmi pekný zápas. Hráči oboch tímov ukázali správne mentálne nastavenie. Od začiatku až do konca chceli zvíťaziť. Páčil sa mi prístup mojich zverencov. Hoci tentokrát to nestačilo na trojbodový zisk, opäť ukázali, že Neapol je zatiaľ zaslúžene na špici tabuľky," mädlil si ruky Spalletti, ktorý pred začiatkom sezóny vystriedal na lavičke Neapola Gennara Gattusa.