Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Futbalistky SR prehrali na Cypre aj s Maďarskom, skončili dvanáste

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Vo svojom záverečnom vystúpení podľahli v stredu v súboji o konečnú 11. priečku Maďarkám 2:3.

Larnaca 6. marca (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky obsadili na medzinárodnom turnaji na Cypre posledné 12. miesto. Vo svojom záverečnom vystúpení prehrali v stredu v súboji o konečnú 11. priečku s Maďarkami 2:3.

Zverenkyne trénera Petra Kopúňa vyšli v štyroch zápasoch na Afroditinom ostrove naprázdno. Svoje účinkovanie na podujatí odštarovali hladkou prehrou 0:3 s Belgičankami, v druhom dueli nestačili na Nigériu (3:4), následne podľahli aj Rakúšankam (0:1) a v základnej C-skupine skončili bez bodu na poslednom 4. mieste.

V zápase s Maďarkami, ktoré budú aj ich súperkami v blížiacej sa kvalifikácii ME 2021, sa ujali vedenia v 27. minúte po góle Jany Vojtekovej, Maďarky ale dokázali v priebehu ôsmich minút skóre otočiť. Do polčasu vyrovnala na 2:2 Lucia Ondrušová, no v 53. minúte sa o víťazný gól súperiek postarala Jakabfiová.

Slovensko - Maďarsko 2:3 (2:2)
Góly:
27. Vojteková, 41. Mosdócziová (vl.) - 30. Némethová, 35. Pincziová, 53. Jakabfiová, ČK: 90.+2 Horváthová (SR)

Zostava SR: Chládeková – Kulová (67. Horváthová), Bartovičová, Haršanyová, Vojteková - Ondrušová (46. Mikolajová), Šušolová – Škorvánková – Hmírová, Šurnovská (74. Zdechovanová) – Fabová (63. Sluková)