Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenky zdolali v príprave Čile

Na snímke slovenské futbalistky pred zápasom s Čile, 10. júna 2021 v Senci. Foto: FB/Slovenský futbalový zväz

Tréner Peter Kopúň chce oba zápasy využiť ako prípravu na septembrový štart kvalifikácie MS 2023.

Senec 10. júna (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky zvíťazili vo štvrtkovom prípravnom stretnutí v NTC Senec nad Čile 1:0. Jediný gól strelila v 32. minúte útočníčka Patrícia Hmírová.

Čiľanky prišli do Európy v rámci prípravy na OH v Tokiu, v ich drese sa predstavila aj jedna z najlepších brankárok sveta Christiane Endlerová. Zápas nedochytala slovenská brankárka Patrícia Chládeková, ktorá sa zranila v 57. minúte pri vybehnutí a nešťastnom protipohybe. Nahradila ju Dominika Rezeková, ktorá absolvovala premiéru v národnom drese. Informoval o tom na svojom webe Slovenský futbalový zväz.

Slovenky odohrajú ďalší prípravný duel v pondelok 14. júna, keď sa opäť v Senci stretnú s Rumunkami. Tréner Peter Kopúň chce oba zápasy využiť ako prípravu na septembrový štart kvalifikácie MS 2023.

Prípravný zápas žien /Senec/:

Slovensko - Čile 1:0 (1:0)

Gól: 32. Hmírová. Rozhodovali: Urbánová - Vadová, Töröková (všetky Maď.), ŽK: Sluková, Panáková - Ramírezová, Pardová.

Zostava SR: Chládeková (59. Rezeková) – Košíková (73. A. Horváthová), Bíróová, Bartovičová, Vojteková – Mikolajová (85. Panáková), Šušolová, Škorvánková (59. Ondrušová) – Šurnovská (85. Semanová), Žemberyová (73. Sluková), Hmírová