Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbal: Slovenská 21-ka zdolala v prípravnom zápase Bulharsko

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Počas kempu v Turecku sa stretne ešte so Severným Macedónskom.

Antalya 25. marca (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v druhom prípravnom zápase na sústredení v Turecku nad rovesníkmi z Bulharska 1:0. Jediný gól duelu dal v 69. minúte Vladimír Trabalík.

Slovenská dvadsaťjednotka na úvod sústredenia remizovala v stredu so Slovinskom 0:0. Počas kempu v Turecku sa stretne ešte so Severným Macedónskom (v utorok 28. marca o 15.00 SELČ).

hlasy po zápase /zdroj: futbalsfz.sk/:

Vladimír Trabalík, autor gólu SR 21: "Tento zásah je pre rodičov, im ho venujem. Bulhari boli veľmi nepríjemný súper, hrali do tela a dohrávali súboje."

Mário Auxt, asistent trénera SR 21: "Prežili sme náročný zápas, proti fyzicky silnému súperovi, ktorý bol agresívny a robil nám hlavne v prvom polčase problémy pri prechode do útoku. Ťažko sme sa dostávali do šancí. Do druhého polčasu sme vkročili aktívne, mali sme niekoľko streleckých pokusov. Bol to zápas o jednom góle, ktorý sa nám podarilo streliť po kolmej akcii. Zápas sme výsledkovo zvládli."

prípravný zápas hráčov 21 rokov:

SLOVENSKO - Bulharsko 1:0 (0:0)
Gól: 69. Trabalík, ŽK: Kaprálik (SR)

Zostava SR 21: Frühwald - Mazanovský (63. Tandara), Leitner (76. Gomola), Morel (63. Jakubko), Javorček (63. Jendrek) - Šviderský - Rigo (63. Demitra), Kaprálik (76. Hornyák), Veselovský (76. Selecký), Nebyla (63. Rakyta) - Čerepkai (63. Trabalík)