Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenský obranca Valjent ide z Chieva na hosťovanie do RCD Mallorca

Na archívnej snímke Martin Valjent. Foto: TASR

Odchovanec dubnického futbalu uplynulých päť rokov strávil v talianskom klube Ternana Calcio, v sezóne 2017/18 tam hosťoval už ako kmeňový hráč Chieva Verona.

Palma de Mallorca 20. augusta (TASR) - Slovenský futbalový obranca Martin Valjent odchádza z talianskeho klubu Chievo Verona na ročné hosťovanie do španielskeho tímu Real Club Deportivo Mallorca, ktorý pôsobí v druhej najvyššej španielskej súťaži. Odchovanec dubnického futbalu uplynulých päť rokov strávil v talianskom klube Ternana Calcio, v sezóne 2017/18 tam hosťoval už ako kmeňový hráč Chieva Verona.

"V sobotu po prílete na Mallorcu som absolvoval prvé lekárske testy, pohovory, v nedeľu som si pozrel úvodný víťazný zápas s Osasunou (1:0) a v pondelok sa uskutočnil podpis môjho ročného hosťovania v tomto španielskom klube i predstavenie. Je to pre mňa nová kapitola futbalového života a verím, že bude úspešná. V hre boli aj iné kluby, ale napokon sme s manažérom zvolili túto alternatívu. Španielský klub ma dlhšie sledoval a prejavil najväčší záujem o moje služby," sprostredkoval slová 22-ročného futbalistu Martina Valjenta mediálny manažér Jozef Korbel z agentúry AA Sports Management.