Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan postúpil do finále pohára, Weiss si otvoril strelecký účet

Na snímke zľava Vladimír Weiss z (Slovan) a Martin Kovaľ (ViOn) v odvete semifinále Slovnaft Cup vo futbale FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - ŠK Slovan Bratislava v Zlatých Moravciach 23. júna 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Premiérový súťažný zásah v belasom drese si pripísal Vladimír Weiss, ktorý v druhom polčase premenil jedenástku.

Zlaté Moravce 23. júna (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do finále Slovenského pohára. V utorňajšej odvete semifinále Slovnaft Cupu 2019/2020 zvíťazili na štadióne FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0 po tom, ako v domácom úvodnom stretnutí triumfovali 4:1. Premiérový súťažný zásah v belasom drese si pripísal Vladimír Weiss, ktorý v druhom polčase premenil jedenástku.

Zverenci Jána Kozáka slávili cez víkend obhajobu fortunaligového titulu a môžu dosiahnuť double. Ich finálovým súperom bude postupujúci z dvojice MFK Ružomberok - FC DAC 1904 Dunajská Streda. Odveta medzi týmito dvoma mužstvami je na programe v stredu o 18.00 h v Ružomberku, v prvom zápase sa v Dunajskej Strede zrodila remíza 1:1.

SP 2019/2020 - odveta semifinále:



FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1), prvý zápas 1:4, Slovan postúpil do finále
Góly: 45. Medved, 62. V. Weiss (z 11 m). Rozhodovali: Kráľovič - E. Weiss, Žákech, ŽK: Mészáros, Asanovič - Henty, Ratao, Apau, ČK: 60. Asanovič (ViOn) po 2. ŽK, 332 divákov

ViOn: Chovan - Hrnčár, Asanovič, Chren, Brašeň - Válovčan (74. Švec), Ďubek (64. Richtárech), Duga, Grozdanovski (85. Mihálik), Kovaľ (85. Cabral De Souza) - Mészáros (74. Cmiljanič)
Slovan: Šulla - Medveděv, Apau, Božikov, De Marco - Nono (77. Lavrinčík), Mustafič (69. De Kamps) - Henty (78. Ožbolt) - Ratao (60. Strelec), Medved, V. Weiss (69. Čavrič)


Hostia mali prvú veľkú šancu už v 8. minúte, keď Medved na dvakrát nastrelil žrď. Ten istý hráč potom vyskúšal pozornosť Chovana spoza šestnástky, domáci brankár sa preletel vzduchom a vyrazil loptu. Chovan si však neskôr zavaril sám, musel hasiť proti Medvedovi po tom, ako rozohral priamo na jeho kopačky. Zlaté Moravce si vypracovali príležitosti na otvorenie skóre až po polhodine hry, po centri z pravého krídla hlavičkoval nikým neatakovaný Chren, "koníčkom" však netrafil priestor troch žrdí. Na konci ďalšej akcie sa po Šullovom zákroku dostal do zakončenia Duga, z druhej vlny prestrelil bránku. Ani Ďubek z hranice päťky nenamieril presne a Zlaté Moravce pykali. Henty sa ešte nepresadil, ale v 45. minúte Nono oblúčikom vysunul Medveda, ktorý prešprintoval obrancu a krížnou strelou prekonal aj Chovana.



ViOn mohol vyrovnať hneď v úvode druhého polčasu. De Marco odvrátil loptu len k Ďubekovi, jeho pokus z hranice šestnástky smeroval do stredu bránky a vyrazil ho Šulla, ktorý v utorok dostal priestor pred Greifom. Domáci nedali a po hodine hry to s ich postupovými nádejami vyzeralo ešte horšie. Asanovič zahral v šestnástke rukou, v rýchlom slede videl druhú žltú kartu, predčasne sa porúčal z ihriska a hostia mali k dispozícii jedenástku. Tú premenil V. Weiss a zvýšil už na 2:0. Slovan takmer pridal aj tretí zásah, striedajúci Čavrič prekonal Chovana, lopta sa kotúľala k bránkovej čiare, Duga ju v snahe zachrániť vykopol do žrde, od ktorej sa odrazila von. V závere tesne minul striedajúci De Kamps a aj keď sa už hostia viackrát nepresadili, proti oslabenému súperovi poľahky doputovali do finále.

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Myslím si, že sme boli Slovanu vyrovnaným súperom. Škoda prvého polčasu, mali sme dve veľké šance, ak chcete Slovan zdolať, musíte byť určite efektívnejší. V druhom polčase sme chceli s výsledkom niečo urobiť, žiaľ, červená karta a penalta nás zabrzdili. Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas, musíme však premeniť niektoré z tých šancí."

Ján Kozák, tréner Slovana: "Tešíme sa, vyhrali sme, ale ten zápas bol celkovo zvláštny. Bolo to rozkúskované, katastrofálny terén, premotivovaný súper, slabí rozhodcovia. Dúfam, že hráči budú zdraví, lebo zákroky boli na hranici, nebolo to v poriadku."

Vladimír Weiss, autor gólu Slovana: "Som rád, že to tam konečne padlo. Vedeli sme, že na nás určite nečaká ľahký zápas. Zlaté Moravce sa do semifinále nedostávajú každý rok, bojovali od prvej minúty. Nám sa nedarilo hrať tak, ako sme chceli. Terén nebol najľahší, oni bojovali, napádali nás. Je dobré, že sme vyhrali a pokračujeme vo víťaznej šnúre."