Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan v prvom semifinále Slovnaft Cupu zdolal Zlaté Moravce

Na snímke zľava Alen Obžolt (Slovan) a Martin Tóth (ViOn) v zápase semifinále 51. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2019/2020 vo futbale ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce v 16. júna 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Odveta je na programe o týždeň v Zlatých Moravciach (18.00 h.).

Bratislava 16. júna (TAR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorok v prvom semifinále 51. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2019/2020 na Tehelnom poli nad ViOn-om Zlaté Moravce-Vráble 4:1. Dva góly za "belasých" strelil slovinský útočník Alen Ožbolt, ďalšie pridali jeho krajan Žan Medved a David Strelec. Odveta je na programe o týždeň v Zlatých Moravciach (18.00 h.).



1. semifinále SP - Slovnaft Cupu:

Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (2:1)

Góly: 8. a 28. Ožbolt, 73. Medved, 83. Strelec - 14. Cmiljanič, ŽK: Ďubek, Brašeň (obaja ViOn), rozhodovali: Glova - Bednár, Ádám, bez divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Šulla - Medveděv, Bajrič, Božikov, Vernon - Nono (71. Mustafič), Rabiu - Daniel (46. Weiss), Holman (78. Strelec), Moha - Ožbolt (71. Medved)

Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch – Tóth, Asanović, Chren - Sloboda - Hrnčár, Grozdanovski (78. Ďubek), Richtárek (58. Duga), Brašeň - Kovaľ (58. Švec), Cmiljanič (78. Válovčan)




Prvý polčas podľa očakávania priniesol hru na jednu bránu, Slovan mal územnú prevahu, ViOn sa snažil pozorne brániť a vyrážať do brejkov. Ako prvý to strelecky skúsil domáci obranca Medveděv, ale minul. Z reproduktorov štadióna nahradili fanúšikov nahrané chorály, tí domáci by sa dostali do varu už v 8. minúte. Holmanovu štipľavú strelu vyrazil brankár hostí Pindroch len pred seba a dobiehajúci Ožbolt už nemal problém otvoriť skóre. ViOn z ničoho nič vyrovnal v 14. minúte, keď sa Brašeňov center odrazil od obrancu opäť k nemu a spätnú prihrávku Cmiljanič na dvakrát dostal za Šullu. Jeho prvú strelu ešte domáci brankár vyrazil, ale na doklepnutie hlavičkou už nemal nárok. Slovan si išiel svoje, snažil sa otvoriť súpera, ten pozorne bránil. Strely Holmana či Mohu gól neznamenali, ale v 28. minúte už favorit opäť viedol. Na malom priestore domáci súpera úplne vyšachovali, Moha si narazil s Ožboltom, šikovne mu ešte raz loptu vrátil a slovinský útočník prestrelil Pindrocha. V závere polčasu ešte zahrozil ViOn, po priamom kope si na center vyskočil Asanovič, ale hlavičkoval nad.

Obraz hry sa nezmenil ani v druhom dejstve, "belasí" obliehali súperovu šestnástku, ale zahadzovali šance. V 50. minúte netrafil z nádejnej pozície Bajrič a v 57. minúte po predĺženom rohu nebezpečne hlavičkoval De Marco, ale Pindroch skvele zachránil. Na 3:1 v 73. minúte zvýšil po dravom prieniku strelou medzi nohy Pindrocha ďalší slovinský útočník Medved, ktorý len pár okamihov predtým vystriedal Ožbolta. Tomu hra chutila a v 80. minúte po rýchlom úniku cez stred trafil pravú tyč. O tri minútky sa Medved opäť dostal do samostatného nájazdu na Pindrocha, ten jeho strelu vyrazil ku ďalšiemu striedajúcemu hráčovi Strelcovi, ktorý ju presne umiestnil do siete - 4:1. V poslednej minúte riadneho hracieho času ešte po Weissovom prieniku a prihrávke zahodil veľkú šancu Medved, ktorého výborne vychytal Pindroch.

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Výsledok pre nás nie je dobrý, máme do odvety trojgólové manko. Pôjdeme do nej s tým, že sa pokúsime o nejaký zázrak. Prvý polčas bol z našej strany ešte relatívne OK, chceli sme zavrieť polovičku a využiť protiútoky. Prehrávali sme 1:2, ale zápas bol otvorený. V druhom polčase bolo vidno viac a viac ako sme odchádzali fyzicky, že domáci hráči boli rýchlejší a reagovali lepšie. Súperovi gratulujem k zaslúženej výhre."

Ján Kozák, tréner Slovana: "Z našej strany to bol zaujímavý výkon a zápas. Možno až na malé chybičky, kde sme veci riešili možno až príliš futbalovo. Ale dnes tam bolo veľa pozitívneho, chlapci sa bavili futbalom. Mohli sme dať ešte viac gólov. Vážime si víťazstvo, do odvety je to výborný výsledok. Do odvety nič nepodceníme a pôjdeme aj v Zlatých Moravciach za víťazstvom. "