Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Sparta dostala ďalší trest za rasizmus fanúšikov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Sparta tiež odohrá bez divákov úvodné domáce stretnutie skupiny Európskej ligy proti Glasgow Rangers pre rasizmus jej fanúšikov v zápase 3. predkola Ligy majstrov s Monakom.

Praha 23. septembra (TASR) – Český futbalový klub Sparta Praha zaplatí pokutu 75 000 českých korún za rasistické správanie fanúšikov v stretnutí 7. kola najvyššej súťaže v Plzni.

„Disciplinárna komisia Ligovej futbalovej asociácie potrestala tiež Viktoriu pokutou 30.000 Kč za pyrotechniku na štadióne a nevhodné prejavy niektorých divákov," informovale internetový portál isport.cz.

Rozhodca duel Plzne a Sparty (3:2) prerušil v úvode druhého polčasu na niekoľko minút pre rasistické pokriky z kotla Pražanov na adresu kolumbijského stredopoliara Jhona Mosqueru.

Tím z hlavného mesta krajiny už dostal pokutu 100.000 Kč a má podmienečne uzavretú časť štadióna na Letnej za rasistický incident z úvodného kola najvyššej súťaže. Sparta tiež odohrá bez divákov úvodné domáce stretnutie skupiny Európskej ligy proti Glasgow Rangers pre rasizmus jej fanúšikov v zápase 3. predkola Ligy majstrov s Monakom.