Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Myjava zdolala nováčika z Podbrezovej, vyhrala gólom z druhej minúty

Futbalista Myjavy Štefan Pekár, archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V zápase sa tak zrodilo víťazstvo Myjavy aj po druhýkrát v sezóne vo vzájomných dueloch.

Myjava 4. októbra (TASR) - Gólovú situáciu videli diváci už v 2. minúte, Beňo dostal obrancu hostí pod tlak, ten odkopol loptu iba pred pokutové územie na kopačku Pekára, ktorý ju poslal strelou k žrdi do siete – 1:0. Nasledoval tlak kopaničiarov, z ktorého vyústila aj pohotová strela Ciprysa v 11. minúte, ktorá vystrašila Maťašovského. Železiari po prvý raz pohrozili Podiovým pokusom zo strednej vzdialenosti v 18. minúte tesne minul bránu. Po polhodine hry Daniel prihral pred bránu Oršulovi, ten sa vo vyloženej príležitosti nezorientoval dobre a bránu minul. O päť minút už zakončoval samotný Daniel, jeho krížna strela skončila tečovaná tesne mimo.

Úvodná štvrťhodina druhého dejstva výrazné šance nepriniesla. V 60. minúte sa po rohu tesne pred bránou snažil zakončiť Vaščák, no tesne bránenému sa to nepodarilo. Okamžitou odpoveďou bola v tej istej minúte Pekárova strela tesne nad brvno. Podbrezová postupom času preberala iniciatívu. V 70. minúte zakončoval prudko Vaščák, bránu netrafil. Príležitosť domácich sa rodila v 75. minúte. Sládek hľadal Pekára, ktorý len tesne nedosiahol na prihrávku. O tri minúty opäť kontra so Sládekom ako prihrávajúcim, tentokrát zakončoval Daniel, priestor troch žrdí minul o centimetre. Šanca na vyrovnanie prišla pre hostí v 90. minúte z priameho kopu, Podio loptu zakrútil iba do bočnej siete. V zápase sa tak zrodilo víťazstvo Myjavy aj po druhýkrát v sezóne vo vzájomných dueloch.

Spartak Myjava – ŽP Šport Podbrezová 1:0 (1:0)
Gól: 2. Pekár. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Marček, Častulín (obaja Myjava), 1580 divákov.

zostavy a striedania:

Myjava: Belic – Beňo, Černáček (58. Bílovský), Častulín, Kastelovič – Ciprys (68. Duga), Sládek, Pekár, Marček, Daniel (79. Jastráb) - Oršula
Podbrezová: Maťašovský – Pančík (73. Gál Andrezly), Minčič, Kupčík, Andrić (58. Snitka) – Harvilko (85. Karaš), Podio, Kochan, Vaščák, Pančík - Nworah

Hlasy po zápase:

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Po tých dvoch domácich prehrách sme dnes potrebovali vyhrať, čo sa nám podarilo. S tým som spokojný. Pred zápasom ochorel Solnička, včera Šimonek, v priebehu zápasu sa zranili Černáček a Ciprys, to boli výrazné zásahy do zostavy. Druhý polčas bol aj preto slabší ako prvý. Dali sme prvý gól, prvý polčas bol z našej strany v poriadku. Potom sa vkradol do našich radov strach. Dnes sme to potrebovali ukopať. Zápas mohol byť z našej strany lepší, ale dnes bolo dôležité v prvom rade víťazstvo."
Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej : "Mali sme veľmi zlý vstup do stretnutia, keď sme v 2. minúte urobili fatálnu chybu a súper sa ujal vedenia. Trvalo nám 15 – 20 minút, kým sme sa vrátili naspäť do zápasu. Potom sme prvý polčas ustáli. V druhom polčase sme boli herne lepší, ale chýbal nám pokoj v predfinálnej a finálnej fáze, keď sme volili komplikované riešenia namiesto jednoduchých. Práve preto sme dnes nebodovali. Čo sa týka snahy, nasadenia, prístupu, myslím, že sme odohrali veľmi dobrý zápas."