Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Sportiello z Atalanty mal pozitívny test na koronavírus

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný brankár je 16. infikovaným hráčom v Serii A.

Rím 24. marca (TASR) – Taliansky futbalový brankár Marco Sportiello z Atalanty Bergamo mal pozitívny test na nový koronavírus. Podľa svojich slov sa však cíti dobre a neprejavuje žiadne symptómy ochorenia. Informovala o tom agentúra DPA.

Dvadsaťsedemročný brankár je 16. infikovaným hráčom v Serii A, no prvý z Atalanty. Hráčom a pracovníkom klubu z Bergama sa práve v utorok skončila povinná karanténa. V izolácii sa ocitli po tom, čo tretinu hráčov ich predchádzajúceho súpera v osemfinále Ligy majstrov z Valencie pozitívne testovali na koronavírus.

Sportiello chytal 10. marca v odvetnom stretnutí, v ktorom taliansky klub zvíťazil na pôde Valencie 4:3 a zabezpečil si postup do štvrťfinále. V prvom súboji, ktorý Atalanta vyhrala na milánskom San Sire 4:1, nechytal. Práve tento zápas sa podľa talianskych virológov mohol podpísať pod náhle spustenie šírenia koronavírusu a prejaviť sa v populácii ako výbuch.

Vyše stotisícové Bergamo je epicentrum najviac zasiahnutej talianskej provincie Lombardsko. V celom Taliansku evidovali v utorok večer viac ako 69-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 6820 obetí. Celosvetovo je v 189 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 415-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, 18 574 ľudí mu podľahlo.