Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šéf Juventusu vyhlásil, že projekt Superligy nemôže pokračovať

Andrea Agnelli. Foto: TASR/AP

Projekt vytvorenia Superligy spustil obrovskú vlnu kritiky z radov futbalových inštitúcií, predstaviteľov národných líg, hráčov, trénerov, funkcionárov, fanúšikov i politikov.

Turín 21. apríla (TASR) - Predseda Juventusu Turín Andrea Agnelli v stredu vyhlásil, že projekt futbalovej Európskej Superligy (ESL) nemôže ďalej pokračovať. Dôvodom je odchod šiestich anglických futbalových klubov a oznámenie o rovnakých plánoch Interu Miláno.

Agnelli ešte v utorok neskoro v noci tvrdil, že projekt má "stopercentnú" šancu byť úspešný, i keď už bolo známe, že niekoľko anglických tímov sa ho rozhodlo opustiť. Uviedol to v rozhovore pre la Repubblicu, ktorý sa uskutočnil tesne pred stretnutím predstaviteľov Superligy v utorok a taliansky denník ho zverejnil v stredu.

V noci však potvrdilo odchod všetkých šesť anglických klubov a po krízovom rozhovore sa na opustenie projektu chystá aj Inter Miláno. Na otázku, či ku vzniku Superligy môže dôjsť aj po týchto informáciách, uviedol Agnelli pre Sky Sports: "Ak mám byť úprimný a otvorený, evidentne to tak nie je." Portál však informoval, že Real Madrid stále bojuje za ESL a záujem naďalej má aj AC Miláno.