Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Švédi budú bez viacerých hráčov pre reštrikcie britskej vlády

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Opatrenia britskej vlády zasiahli aj Dánov, tí vynechali viacero hráčov vrátane brankára Leicestru City Kaspera Schmeichela či stopéra Chelsea Andreasa Christensena.

Štokholm 9. novembra (TASR) – Švédskej reprezentácii nebudú na stredajší prípravný zápas v Dánsku k dispozícii futbalisti z Britských ostrovov. Tamojšia vláda zaviedla reštrikcie pre občanov tretích krajín po príchode z Dánska. Pre hráčov by to znamenalo povinnú karanténu pri návrate.

Švédi sa musia zaobísť bez brankára Evertonu Robina Olsena, obrancov Emila Kratha (Newcastle), Filipa Helandera (Glasgow Rangers), Victora Lindelöfa (Manchester United) aj stredopoliara Watfordu Ken Sema. Chýbať bude aj tréner Janne Andersson, ktorý je v karanténe po tom, ako mal blízky člen jeho rodiny pozitívny test na koronavírus.

Opatrenia britskej vlády zasiahli aj Dánov, tí vynechali viacero hráčov vrátane brankára Leicestru City Kaspera Schmeichela, stopéra Chelsea Andreasa Christensena či stredopoliara Tottenhamu Pierrea-Emiela Höjbjerga. Informoval o tom web BBC.