Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Federácia poskytla na boj s koronavírusom hotel a poslucháreň

Fontána della Barcaccia od Pietra Berniniho sa nachádza oproti prázdnym Španielskym schodom v Ríme v Taliansku 24. marca 2020. Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Európe prekročil 200.000. Viac než polovicu z celkového počtu predstavujú prípady v Taliansku (63.927) a Španielsku (39.673). Foto: TASR/AP

Zariadenia neďaleko Florencie slúžia za normálnych okolností pre potreby reprezentačných výberov, či na konferencie a kurzy pre trénerov a športových riaditeľov.

Rím 26. marca (TASR) - Talianska futbalová federácia (FIGC) ponúkla svoj hotel a prednáškovú sieň pre potreby boja s pandémiou koronavírusu.

Zariadenia neďaleko Florencie slúžia za normálnych okolností pre potreby reprezentačných výberov, či na konferencie a kurzy pre trénerov a športových riaditeľov. Teraz budú k dispozícii pre ľudí, ktorým monitorujú zdravie v súvislosti s nákazou. Informovala agentúra AP.

V Taliansku ako pandémiou najviac zasiahnutej krajine v Európe momentálne evidujú 74.386 ľudí nakazených novým koronavírusom, ktorý si vyžiadal už 7503 obetí na životoch. Celosvetovo je v 198 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 494-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, 22.266 ľudí mu podľahlo.