Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tarkovič o Hamšíkovi: Je veľmi dôležité, že Marek si našiel klub

Na snímke tréner Štefan Tarkovič (Slovensko) v zápase 5. kola 2. skupiny B -divízie Ligy národov Slovensko - Škótsko. Foto: TASR Michal Svítok

S Hamšíkom bol v kontakte predtým, ako skúsený stredopoliar zamieril do Švédska.

Bratislava 9. marca (TASR) - Trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Štefana Tarkoviča neprekvapilo, že Marek Hamšík si našiel angažmán v Európe. Kouč národného tímu verí, že vo švédskom klube IFK Göteborg bude 33-ročný stredopoliar pravidelne hrávať a príde dobre pripravený na úvodné zápasy kvalifikácie MS 2022 v Katare.

"Marekov návrat do Európy sa dal čakať, je logický aj preto, že možnosť vrátiť sa v tejto pandemickej situácii do Číny bola skutočne iba v imaginárnej pozícii. Samozrejme, aj pre nás je veľmi dôležité, že si našiel klub, škoda, že k tomu neprišlo trocha skôr. Verím, že urobí všetko pre to, aby prišiel na blížiaci sa zraz čo najlepšie pripravený. V marcovom asociačnom termíne hráme tri zápasy, nimi vstupujeme do kvalifikácie majstrovstiev sveta, preto je dôležité, že teraz už bude v tréningovom procese s klubom, za ktorý odohrá aj prípravné zápasy," povedal Tarkovič pre futbalsfz.sk.

S Hamšíkom bol v kontakte predtým, ako skúsený stredopoliar zamieril do Švédska. "Pre mňa je veľmi ťažké akýmkoľvek spôsobom do prestupu vstupovať, nepoznám podmienky kontraktu s čínskym klubom, ani to, o akých podmienkach rokoval s Göteborgom. Pre mňa je najdôležitejšie, a to som aj Marekovi povedal, že vítam, že bude v pravidelnom tréningovom i zápasovom procese. Verím, že týmto rozhodnutím urobil Marek zásadný krok k tomu, aby na marcový zraz prišiel čo najlepšie pripravený," dodal Tarkovič.

Celý presun z Číny do Švédska spolu s reprezentačným kapitánom zabezpečoval sprostredkovateľ Juraj Vengloš. "Marekovo meno otvorilo samozrejme viac možností, po rozviazaní zmluvy s PFC Ta-lien sme však rokovali s jediným neslovenským klubom a tým bol Göteborg. Jeho história je garanciou serióznosti, profesionalizmu a kvality na ktoromkoľvek stupni fungovania, pre Hamšíka je to výzva aj uznanie zároveň. V utorok bude Marek trénovať individuálne, od stredy spolu s mužstvom," prezradil Vengloš.