Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Tréner Mainzu striedal troch hráčov naraz, podľa Heldta porušil dohodu

Športový riaditeľ 1. FC Kolín Horst Heldt (uprostred) gestikuluje počas zápasu 26. kola nemeckej Bundesligy 1. FC Kolín - FSV Mainz v Kolíne v nedeľu 17. mája 2020. Foto: TASR/AP

V dvoch najvyšších nemeckých súťažiach môžu tímy v každom zápase využiť päť striedaní.

Kolín 18. mája (TASR) - Športový riaditeľ 1. FC Kolín Horst Heldt sa v závere nedeľného zápasu 26. kola nemeckej futbalovej bundesligy dostal do kontroverzie s trénerom hostí Achimom Beierlorzerom. Ten v 83. minúte využil trojité striedanie, čím podľa Heldta porušil džentlmenskú dohodu.

V dvoch najvyšších nemeckých súťažiach môžu tímy v každom zápase využiť päť striedaní. Dočasné pravidlo schválila Medzinárodná komisia pre pravidlá futbalu (IFAB). Prijala ho najmä preto, lebo jednotlivé ligy budú v nasledujúcich letných mesiacoch čeliť po pandémii koronavírusu nabitému programu.

"Samozrejme, že Mainz neporušil žiadne pravidlá. Ale sformulovaná dohoda medzi klubmi hovorí o tom, že tréneri môžu počas jedného prerušenia hry vymeniť maximálne dvoch hráčov a celkovo môžu vykonať päť striedaní v zápase. Preto sme sa dostali do výmeny názorov," vyjadril svoj postoj funkcionár Kolína, ktorého tím premárnil dvojgólový náskok a so súperom si podelil body po remíze 2:2.