Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Trénera Fatiha Terima prepustili z nemocnice do domácej liečby

Fatih Terim, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Šesťdesiatšesťročný kouč, ktorý v minulosti viedol AC Miláno či tureckú reprezentáciu, oznámil pozitívny test pred týždňom.

Istanbul 31. marca (TASR) - Trénera futbalistov Galatasarayu Istanbul Fatiha Terima po týždennej hospitalizácii prepustili z nemocnice. Z ochorenia COVID-19 sa bude ďalej liečiť v domácej karanténe. Informoval o tom denník Hürriyet.

Šesťdesiatšesťročný kouč, ktorý v minulosti viedol AC Miláno či tureckú reprezentáciu, oznámil pozitívny test pred týždňom. Najvyššiu tureckú futbalovú súťaž rovnako ako ďalšie európske ligy prerušili pre pandémiu nového koronavírusu.

Galatasaray už predtým informoval, že koronavírusom sa nakazil aj viceprezident klubu Abdürrahim Albayrak. V nemocnici stále zostáva bývalý brankár tureckej reprezentácie Recber Rüstü, ktorý mal takisto pozitívny test. Podľa médií ho museli po hospitalizácii napojiť na dýchací prístroj.

V Turecku evidovali v utorok ráno celkovo 10.827 prípadov ochorenia COVID-19, 168 ľudí mu podľahlo. Celosvetovo je v 199 krajinách/územiach potvrdených viac než 785.000 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu 37.810 osôb.