Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Tunisko pred Africkým pohárom národov hlási dvoch pozitívnych hráčov

Na archívnej snímke tuniský hráč Fakhreddine Ben Youssef (č.8) oslavuje so spoluhráčmi úvodný gól do bránky Panamy v zápase základnej G-skupiny na MS 2018 vo futbale Panama - Tunisko v ruskom meste Saransk 28. júna 2018. Foto: TASR/AP

Pozitívny test mal aj najlepší strelec decembrového Arabského pohára v Katare Seifeddine Jaziri.

Tunis 4. januára (TASR) - Päť dní pred začiatkom futbalového Afrického pohára národov (APN) ohlásilo Tunisko už druhý pozitívny prípad na koronavírus v reprezentačnom kádri. Ako v utorok uviedla agentúra AFP, po stredopoliarovi Youssefovi Msaknim mal pozitívny test na covid aj Seifeddine Jaziri.

Jaziri bol so 4 gólmi najlepší strelec decembrového Arabského pohára v Katare, na ktorom Tunisko vo finále prehralo s Alžírskom 0:2. Keďže aktuálny káder Tuniska má kvôli covidu 28 hráčov namiesto klasických 23 členov, Tunisania nedostali povolenie hráčov nahradiť. Semifinalista minulej edície APN z roku 2019 vyhral kontinentálny titul len raz, keď v roku 2004 turnaj organizoval. V základnej F-skupine na šampionáte v Kamerune sa Tunisania stretnú s Mali, Mauritániou a Gambiou.