Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

LA LIGA: Messi štyrmi gólmi zničil Eibar

Futbalista FC Barcelony Lionel Messi sa teší zo svojho gólu v zápase 25. kola španielskej La Ligy FC Barcelona - SD Eibar 22. februára 2020 v Barcelone, archívna foto. Foto: TASR/AP

Lionel Messi dosiahol už v prvom polčase čistý hetrik a piaty zásah pre FC Barcelona pridal Arthur.

Madrid 22. februára (TASR) - Po štvorzápasovej gólovej odmlke Lionel Messi doslova strelecky explodoval pri sobotnej domácej výhre futbalistov Barcelony nad Eibarom 5:0. Galapredstavenie 32-ročného Argentínčana, ktorý strelil štyri góly, vrátili "blaugranas" na čelo tabuľky, keďže Real Madrid prekvapujúco prehral na ihrisku Levante 0:1.

Messi dosiahol už v prvom polčase čistý hetrik, štvrtý presný zásah pridal v 88. minúte. Triumf Barcelony spečatil v 89. minúte Arthur. Messi si už ôsmykrát v kariére pripísal v jednom zápase minimálne štyri góly. Naposledy sa mu to podarilo v septembri 2017, keď štyrikrát rozvlnil sieť Eibaru.

"Presne takýto zápas sme potrebovali. Hrali sme aktívne a akcie nám vychádzali," citovala agentúra AP kouča domácich Quiqueho Setiena. K ódam na skvelé predstavenie Messiho sa pridalo aj vedenie Eibaru, ktoré ho v oficiálnom pozápasovom vyhlásení pochválilo za výkon. "V tomto momente mu môžeme len vzdať úctu," uviedol klub.

Futbalista FC Barcelony Lionel Messi sa teší zo svojho gólu v zápase 25. kola španielskej La Ligy FC Barcelona - SD Eibar 22. februára 2020 v Barcelone, archívna foto.
Foto: TASR/AP


Zverenci Zinedina Zidana naopak na ihrisku Levante nepredviedli oslnivý výkon. V 79. minúte zariadil veľmi cenné tri body domácim Jose Morales. V druhom polčase sa navyše opäť zranil belgický útočník Eden Hazard, ktorého nahradil Vinicius Junior. Hazard podľa prvých informácií utrpel zranenie členka. "V nedeľu podstúpi testy, no nevyzerá to vážne," uviedol Zidane.

"Biely balet" stratil v uplynulých dvoch ligových vystúpeniach päť bodov a pred budúcotýždňovým súbojom proti Barcelone umožnil svojmu úhlavnému rivalovi získať na čele tabuľky dvojbodový náskok. "Nie je to príjemná situácia. Súboj proti Barcelone bude kľúčový. Musíme si udržať chladné hlavy a pokúsiť sa naplno bodovať," dodal.

Presne o týždeň v nedeľu 1. marca privíta Real v "El Clasicu" na domácom ihrisku Barcelonu. Prvý vzájomný súboj sa koncom minulého roka na Camp Nou skončil nerozhodne 0:0.


Barcelona jasne zdolala Eibar

Futbalisti FC Barcelona triumfovali v sobotnom domácom stretnutí 25. kola najvyššej španielskej súťaže nad Eibarom vysoko 5:0. O prvé štyri góly sa postaral Lionel Messi, ktorý dosiahol už v prvom polčase čistý hetrik, piaty zásah pridal Arthur. Messi sa presadil po tom, ako strelecky mlčal v predchádzajúcich štyroch ligových vystúpeniach.

Futbalista FC Barcelony Lionel Messi (štvrtý zľava) sa teší zo svojho gólu so spoluhráčmi v zápase 25. kola španielskej La Ligy FC Barcelona - SD Eibar 22. februára 2020 v Barcelone, archívna foto.
Foto: TASR/AP


Katalánci sú na čele tabuľky o dva body pred Realom Madrid, ktorý prekvapujúco prehral na pôde Levante 0:1.


Výsledky - 25. kolo:

Celta Vigo - CD Leganes 1:0 (0:0)

Gól: 62. Aspas. ČK: 21. Bradarič (Celta Vigo)



FC Barcelona - SD Eibar 5:0 (3:0)

Góly: 14., 37., 40. a 88. Messi, 89. Arthur



Real Sociedad San Sebastian - FC Valencia 3:0 (2:0)

Góly: 12. Merino, 45.+1 Monreal, 48. Januzaj



UD Levante - Real Madrid 1:0 (0:0)

Gól: 79. Morales



Osasuna Pamplona - FC Granada 0:3 (0:3)

Góly: 4. a 28. Machis, 41. Foulquier