Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

UEFA potrestala Trnavu za rasizmus, Spartak doma bez divákov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trnavčania so Sepsi v prvom zápase hrali bez gólov.

Trnava 29. júla (TASR) – Slovenský futbalový klub Spartak Trnava odohrá najbližší domáci zápas v pohárovej Európe bez divákov. Rozhodla o tom disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie, ktorá tiež Trnave vyrubila pokutu 50 000 eur. Ako klub informoval na oficiálnom webe, dôvodom je správanie sa fanúšikov andelov v 1. zápase 2. predkola Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 s rumunským Sepsi OSK (0:0).

„Najbližší zápas v pohárovej Európe odohrá Spartak bez divákov. Rozhodla o tom disciplinárna komisia UEFA, ktorá posúdila správanie sa divákov v zápase s rumunským klubom Sepsi OSK ako rasistické a potrestala klub uzatvorením štadióna na jeden zápas a pokutou 50-tisíc eur. O tom, či bude prázdny štadión už na budúci týždeň alebo až v niektorom z ďalších ročníkoch sa rozhodne vo štvrtok, keď Spartak hrá odvetu 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na ihrisku Sepsi OSK," uviedol Spartak na webe.

Trnavčania so Sepsi v prvom zápase hrali bez gólov. V prípade, že štvrtkovú odvetu v Rumunsku (18.30) zvládnu a preniknú do ďalšej fázy, nastúpia v prvom súboji 3. predkola 5. augusta doma proti postupujúcemu z dvojice Sutjeska Nikšič (ČH) - Maccabi Tel-Aviv (Izr.). Tento duel by sa teda uskutočnil za zatvorenými dverami.