Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

UEFA rokuje o zmene, počet hostiteľských miest EURO sa môže znížiť

Logo futbalových majstrovstiev Európy EURO2020 je vedľa vchodu do sídla Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone 17. marca 2020. UEFA odložila pre koronavírus majstrovstvá Európy, ktoré sa mali hrať od 12. júna do 12. júla v dvanástich mestách v dvanástich krajinách na kontinente. Foto: TASR/AP

ME sa mali pôvodne konať od 12. júna do 12. júla 2020, ale pre pandémiu koronavírusu ich odložili na budúci rok.

Nyon 9. apríla (TASR) - Predstavitelia Európskej futbalovej únie (UEFA) pre pandémiu koronavírusu údajne rokujú o zmene formátu finálového turnaja EURO 2021. Podľa informácií britského denníka Daily Mail sa môže znížiť počet hostiteľských miest.

Podľa zdroja sa diskusia začala preto, lebo futbalové federácie Talianska a Španielska vyjadrili pochybnosti o ich ochote hostiť zápasy turnaja. Obe krajiny sú ohniskom nákazy pandémie v Európe. Okrem toho sa ukázalo, že ďalších 10 štadiónov už naplánovalo nové futbalové udalosti na dátumy v čase konania turnaja v roku 2021. V tejto súvislosti sa môže znížiť počet hostiteľských miest.

ME sa mali pôvodne konať od 12. júna do 12. júla 2020, ale pre pandémiu koronavírusu ich odložili na budúci rok. V Taliansku sa zápasy mali hrať na štadióne v Ríme, v Španielsku v aréne v Bilbau. Kontinentálny šampionát malo pôvodne hostiť 13 miest.