Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Uruguaj dostal pokutu za porušenie hygienických nariadení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V novembrovom asociačnom termíne malo až desať hráčov a šesť členov realizačného tímu reprezentácie pozitívne testy na ochorenie COVID-19.

Montevideo 21. novembra (TASR) - Uruguajská futbalová asociácia (AUF) dostala pokutu v prepočte približne 12.600 eur za porušenie hygienických nariadení v súvislosti s pandémiou koronavírusu. V novembrovom asociačnom termíne malo až desať hráčov a šesť členov realizačného tímu reprezentácie pozitívne testy na ochorenie COVID-19.

Ako šestnásty pribudol v piatok kapitán Diego Godin. Kritika sa spustila po zverejnení fotografie na sociálnych sieťach, na ktorej bolo po víťazstve nad Kolumbiou deväť hráčov pohromade na spoločenskej udalosti. Päť z nich malo neskôr pozitívne testy. "Nebol tam nikto zodpovedný," citovala agentúra DPA uruguajského ministra zdravotníctva Daniela Salinasa. "Toto nie je príčina nákazy, takže kritika je nespravodlivá. Priznávam však, že došlo k pochybeniu," bránil sa Godin.

Atletico Madrid sa pre pozitívne testy musí v sobotňajšom šlágri proti FC Barcelona (21.00) zaobísť bez útočníka Luisa Suareza aj stredopoliara Lucasa Torreiru. Prezident španielskeho klubu Enrique Cerezo obvinil Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), že nedozerá na dodržiavanie hygienických pravidiel v národných tímoch.