Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

V Alavese vzrástol počet nakazených koronavírusom na pätnásť

Hráč Realu Isco Alarcon (vpravo) a hráč Alaves Victor Camarasa v súboji o loptu v zápase 29. kola španielskej La Ligy Real Madrid - Alaves v Madride . Foto: TASR/AP

V najvyššej španielskej súťaži zaznamenali pozitívne testy aj ďalšie dva kluby.

Alaves 18. marca (TASR) - Španielsky futbalový prvoligista Deportivo Alaves v stredu potvrdil, že až pätnásť členov klubu sa infikovalo novým koronavírusom. Ide o troch hráčov, sedem členov realizačného tímu a päť ďalších zamestnancov.

Klub už v sobotu informoval o dvoch prípadoch nákazy a okamžite odložil všetky tréningy. V nasledujúcich dňoch absolvovalo testovanie mužstvo i ďalší zamestnanci a to odhalilo ďalšie prípady.

V najvyššej španielskej súťaži zaznamenali pozitívne testy aj ďalšie dva kluby. Vo Valencii je nakazených až 35 percent členov tímu a trénerského štábu, Espanyol Barcelona v utorok potvrdil šesť prípadov. Z hráčov La Ligy zatiaľ oficiálne potvrdil nákazu len obranca Valencie Ezequiel Garay. Koronavírus má aj športový riaditeľ Leganes Martin Ortega.

V Španielsku hlásia takmer 14.000 nakazených a 623 mŕtvych. Celosvetovo je v 170 krajinách/územiach potvrdených viac ako 208-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 8250 osôb.