Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

V Albánsku povolili odohrať zápasy domáceho pohára

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Predseda albánskej vlády Edi Rama sa zaviazal urobiť zmeny v zákone. Zásadným podnetom ku snahe zvýšiť ochranu na zápasoch bol fyzický útok hráčov klubu FK Kamza na rozhodcu Eldorjana Hamitiho.

Tirana 11. marca (TASR) - Albánska futbalová federácia (FSHF) povolila odohratie tohtotýždňových zápasov domácej pohárovej súťaže. Ligové súboje pozastavili pred vyše týždňom pre násilie voči rozhodcovi.

Predseda albánskej vlády Edi Rama sa zaviazal urobiť zmeny v zákone. "Na ukončenie násilia je vhodný anglický model," uviedol na pondelkovom stretnutí s viacerými ministrami a predstaviteľmi FSHP. Informovala o tom agentúra AP.

Zásadným podnetom ku snahe zvýšiť ochranu na zápasoch bol fyzický útok hráčov klubu FK Kamza na rozhodcu Eldorjana Hamitiho. Ten v závere ligového stretnutia nariadil pokutový kop pre hosťujúci tím KF Laci. Duel sa skončil remízou 1:1.

Za incident vedenie ligy vylúčilo FK Kamza z prebiehajúceho ročníka najvyššej domácej súťaže. Okrem toho klub musí zaplatiť pokutu vo výške 8000 eur a od novej sezóny bude nastupovať v tretej najvyššej súťaži. Troch funkcionárov suspendovali na maximálne tri roky zo všetkých športových aktivít.