Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Futbal: V Baníku Ostrava trénera Radoslava Látala strieda Martin Pulpi

Foto: TASR

Ostrava je v prebiehajúcom ročníku šiestym klubom, ktorý už vymenil trénera.

Ostrava 30. októbra (TASR) - Vedenie momentálne posledného tímu českej futbalovej Gambrinus ligy Baníka Ostrava odvolalo z postu trénera mužstva Radoslava Látala. Na jeho miesto angažovalo 45-ročného Martina Pulpita. Ten prišiel do Baníka z divíznych Svitav a podľa idnes.cz podpísal s vedením klubu zmluvu do júna 2013.

Už bývalému kormidelníkovi Látalovi, ktorý prišiel do Ostravy na jar po Pavlovi Malurovi, podpílilo konár deväť prehier, chaotická hra a posledné miesto v tabuľke.

"Posledné miesto, vysoký počet inkasovaných gólov a celková atmosféra v mužstve," vymenoval dôvod zmeny šéf ostravského klubu Petr Šafarčík.

Na margo jeho nástupcu uviedol: "Presvedčil nás profesionálne spracovanou analýzou nášho mužstva a jednotlivých hráčov. Jednoduchým a jasným plánom, čo sa dá teraz s mužstvom rýchlo urobiť, aby konečne začalo bodovať." Látal, ktorý za Ostravu hrával na konci svojej aktívnej kariéry, pomohol po svojom príchode do Baníka na jar mužstvo udržať v najvyššej súťaži. V novom ročníku sa mu však nedarilo a z dvanástich zápasov vyhral iba jeden a navyše vypadol aj z Českého pohára na ihrisku treťoligového Třinca.

Martin Pulpit pred rokom doviedol do ligy Viktoriu Žižkov, ale v nej sa mu príliš nedarilo a po 14 kolách ho vedenie Viktorie odvolalo. "Prichádzam s obrovskou pokorou k menu Baník. Túto ponuku si veľmi vážim a urobím všetko pre to, aby sa dostal zo zostupového pásma," uviedol nový tréner.

Ostrava je v prebiehajúcom ročníku šiestym klubom, ktorý už vymenil trénera.