Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Bundeslige uvoľňujú opatrenia, Flick ale účasť divákov nevidí reálne

Na snímke tréner nemeckého Bayernu Mníchov Hansi Flick počas tréningu. Foto: TASR/AP

Hoci v Nemecku naďalej klesá počet ochorení na COVID-19, pdoujatia s veľkým počtom účastníkov budú zakázané aspoň do 31. augusta.

Berlín 11. júna (TASR) - Nemecká futbalová Bundesliga od piatka uvoľňuje ďalšie opatrenia, ktoré boli prijaté pred reštartom súťaže na zabránenie šírenia nového koronavírus. Náhradníci na lavičke a trénerský štáb už nebudú musieť počas duelov nosiť rúška a počet akreditovaných zástupcov médií na zápasoch sa zdvojnásobí z 13 na 26.

Tieto zmeny aplikujú aj na druhú a tretiu ligu, ženskú Bundesligu a finálové duely Nemeckého pohára mužov a žien. Povinné pravidelné testovanie hráčov, realizačných tímov i rozhodcov na nový koronavírus bude pokračovať. Od reštartu najvyššej súťaže 16. mája nehlásili medzi testovanými ani jeden pozitívny prípad, pripomenula agentúra AP.

Kompetentní futbaloví funkcionári stále veria, že aspoň na finálové zápasy Nemeckého pohára 4. júla v Berlíne bude umožnený vstup obmedzenému počtu fanúšikov. Bayern Mníchov nastúpi v boji o mužskú trofej proti Bayeru Leverkusen, v ženskom súboji sa stretnú Wolfsburg a Essen. Skeptický je ale v tejto súvislosti kouč Bayernu Hansi Flick: "Neviem či sme už tak ďaleko, aby mohli byť v Berlíne na štadióne aj diváci. Ťažko si to viem predstaviť. Hráme v podmienkach, aké nám stanovili a musíme ich akceptovať."

Hoci v Nemecku naďalej klesá počet ochorení na COVID-19, pdoujatia s veľkým počtom účastníkov budú zakázané aspoň do 31. augusta. V Berlíne, kde sa budú hrať pohárové finále, povolia od 30. júna účasť do 1000 ľudí na otvorenom priestranstve. Akcie s počtom osôb nad 5000 tam ale zostávajú zatiaľ zakázané až do 24. októbra. Reštrikcie sa v jednotlivých spolkových krajinách Nemecka líšia podľa nariadení miestnych úradov.