Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

V nominácii o najlepšieho hráča roka je aj štvorica z FC Liverpool

Mohamed Salah, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Najlepší hráči, hráčky a tréneri vzídu z kombinovaného hlasovania kapitánov a koučov všetkých národných tímov, z online hlasovania fanúšikov a približne 200 zástupcov médií.

Zürich 25. novembra (TASR) – Medzinárodná futbalová federácia zverejnila v stredu zoznam nominácií na cenu pre najlepšieho hráča roka. Tradičný ceremoniál Best FIFA Football Awards sa uskutoční 17. decembra virtuálnym spôsobom.

Medzi jedenástkou nominovaných v najprestížnejšej kategórii je až štvorica hráčov úradujúceho anglického majstra FC Liverpool. Sú nimi Sadio Mane, Mohamed Salah, Virgil van Dijk a Thiago Alcantara, ktorý ešte na jar obliekal dres Bayernu Mníchov. Dvoch hráčov má v nominácii Paríž St. Germain – útočníkov Neymara a Kyliana Mbappeho. Pred rokom v ankete triumfoval Lionel Messi z FC Barcelona.

Hlasovanie bude prebiehať do 9. decembra. Najlepší hráči, hráčky a tréneri vzídu z kombinovaného hlasovania kapitánov a koučov všetkých národných tímov, z online hlasovania fanúšikov a približne 200 zástupcov médií.

Nominácia na cenu FIFA Hráč roka 2020:

Thiago Alcantara (Bayern Mníchov/FC Liverpool)
Cristiano Ronaldo (Juventus Turín) Kevin De Bruyne (Manchester City)
Robert Lewandowski (Bayern Mníchov)
Sadio Mane (FC Liverpool)
Kylian Mbappe (Paríž St. Germain)
Lionel Messi (FC Barcelona)
Neymar (Paríž St. Germain),
Sergio Ramos (Real Madrid)
Mohamed Salah
Virgil van Dijk (obaja FC Liverpool)