Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

V Serii A schválili zmenu pravidiel, povolili päť striedaní

Na snímke sprava slovenský stredopoliar Parmy Juraj Kucka a srbský útočník Fiorentiny Dušan Vlahovič v zápase 11. kola talianskej futbalovej Serie A Fiorentina - Parma, archívna foto. Foto: TASR/AP

Fanúšikovia talianskeho futbalu sa dočkajú reštartu sezóny 12. a 13. júna, keď sú na programe odvety semifinále národného pohára.

Rím 5. júna (TASR) - Vedenie najvyššej talianskej futbalovej súťaže schválilo v piatok pravidlo o piatich striedaniach. Informovala o tom agentúra AP.

Serie A si tak po reštarte osvojí pravidlo, ktoré zaviedli aj v ďalších ligách v Európe. Naďalej však budú povolené iba tri prestávky na striedania. Zmena pravidiel sa týka aj zápasov Talianskeho pohára. Ak by tréneri do prípadného predĺženia nevyužili všetkých päť striedaní, môžu si vypýtať štvrtú pauzu na vystriedanie po konci riadneho hracieho času, alebo v prestávke medzi prvým a druhým predĺžením.

Fanúšikovia talianskeho futbalu sa dočkajú reštartu sezóny 12. a 13. júna, keď sú na programe odvety semifinále národného pohára. Serie A by sa po vyše trojmesačnej pauze zavinenej pandémiou koronavírusu mala opätovne rozbehnúť 20. júna.