Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

V tíme Olympique Marseille potvrdili tri nové prípady koronavírusu

Hráči Olympique Marseille sa tešia z gólu. Foto: TASR/AP

Už v piatok je na programe úvodný zápas novej sezóny Ligue 1, v ktorom sa Marseille stretne doma so St. Etienne.

Marseille 18. augusta (TASR) - Vo francúzskom futbalovom klube Olympique Marseille potvrdili tri nové prípady koronavírusu. Po nedeľnom testovaní sú v tíme štyri osoby s ochorením COVID-19, Olympique to oznámil v utorok ráno. O situácii informoval aj vedenie najvyššej súťaže, ktoré rozhodne o ďalšom postupe.

Už v piatok je na programe úvodný zápas novej sezóny Ligue 1, v ktorom sa Marseille stretne doma so St. Etienne. Po rozšírení nákazy je však v hre aj odloženie duelu. Informoval o tom web periodika L'Equipe.

Marseille sa v príprave stretlo aj s účastníkom slovenskej Fortuna lgy Dunajskou Stredou. DAC v zápase 25. júla zvíťazil 2:1. Súčasná situácia vo francúzskom tíme sa však Dunajskej Stredy nijako netýka. Klub pre TASR uviedol, že po zápase všetci hráči absolvovali test na koronavírus s negatívnym výsledkom. Testovanie bolo podmienkou pred prípravným duelom s Nice (0:6), ktorý sa uskutočnil 1. augusta.

Podozrenie na koronavírus zaznamenali aj v ďalšom tíme Ligue 1 Nimes. Podľa agentúry AP sú v izolácii dvaja členovia klubu a čaká ich test, zatiaľ nie je jasné, či ide o hráčov alebo členov realizačného štábu. Nimes by mali vstúpiť do novej sezóny v nedeľu doma proti Brestu.