Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

V utorok sa opäť rozbehla II. liga

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Z dohrávanej jesennej časti sa budú robiť aj živé prenosy. Fanúšikovia sa môžu tešiť na porciu ôsmich stretnutí.

Bratislava 24. novembra (TASR) – V utorok sa po 44 dňoch opäť rozbehla druhá najvyššia slovenská súťaž. Prerušenie jesennej časti sezóny 2020/2021 spôsobila pandémia koronavírusu, na úvod reštartu boli na programe dohrávaný zápas 4. kola medzi béčkami Slovana Bratislava a Žiliny a tiež dohrávka 9. kola Poprad - Podbrezová.

Kluby pred reštartom súťaže stihli krátku prípravu, hráči mohli spoločne trénovať od 16. novembra. „Väčšinu klubov a hráčov potešilo, že sa počas jesene ešte bude hrať. Ale našli sa aj takí, ktorí by radšej privítali už zimnú prestávku. Predsa len zimné obdobie nie je také príjemné, lenže ani v marci, kedy sa mala začať jarná časť, lepšie počasie nebýva. Je mimoriadna situácia, treba sa prispôsobiť," povedal pre futbalsfz.sk predseda Komisie pre riadenie II. ligy Miroslav Richtárik.

Stretnutia a tréningový proces budú sprevádzať prísne hygienické opatrenia. Jedným z opatrení je aj to, že sa bude hrať bez divákov na tribúnach. "Tímy nemusia trénovať po skupinkách, môže sa celé mužstvo pripravovať spoločne. Samozrejme, kluby musia dodržiavať nariadenia štátnych orgánov, ako je napríklad dezinfekcia rúk, či meranie teploty. Pred každým zápasom musia tímy otestovať osemnásť hráčov a sedemčlenný realizačný tím, ktorí budú prítomní na stretnutí, výsledky zaznamenať na predpísané tlačivo a poslať riadiacemu orgánu. Hráč s pozitívnym výsledkom testu nesmie nastúpiť, nesmie byť ani na súpiske, musí ísť do karantény. Môže byť nahradený iným otestovaným hráčom s negatívnym výsledkom," priblížil opatrenia Richtárik.

Kluby, až na FC Košice, budú hrať domáce duely na svojich ihriskách. Košičania si našli prechodný domov na Janigovej ulici, kde je plocha s umelým povrchom. "Už na stretnutí zástupcov asociácie klubov II. ligy s prezidentom Slovenského futbalového zväzu Jánom Kováčikom, zástupcovia klubov žiadali, aby sa mohlo hrať na umelých trávach, aj keď tieto by nemali požadovanú kapacitu divákov, čo v tomto čase nie je podstatné, keďže sa hrá bez ľudí na tribúnach. Samozrejme, že všetko ostatné okolo zabezpečenia stretnutia zostáva v platnosti. Ja som si zobral na starosti zosumarizovanie umelých tráv a predloženie Komisii pre štadióny a ihriská. Každý futbalový klub si nahlásil náhradné ihrisko s umelou trávou, kde v prípade potreby a schválenia riadiacim orgánom môže hrať. Komisia pre riadenie II. ligy má prehľad o umelých trávnikoch a zatiaľ len FC Košice nahlásil, že jeseň dohrajú na umelej tráve. Ostatné kluby by mali hrať na prírodnej tráve, pokiaľ im to počasie dovolí, samozrejme okrem Petržalky a Žiliny, kde sa hrá na umelej tráve celú sezónu," doplnil šéf druhej najvyššej súťaže.

Počas jesene sa odohrá pätnásť kôl namiesto sedemnástich, ktoré boli v predsezónnom rozpise. "Ak pôjde všetko podľa plánu, tak by sme v decembri mali mať odohratých pätnásť kôl, každý klub štrnásť zápasov a tým bude uzavretá polovica súťaže. Jar sa tak nebude začínať začiatkom marca, ale už 13. februára a malo by sa hrať len cez víkendy. Aj tu budeme uvažovať o možnom použití umelej trávy. Dohrať by sme mali do 22. mája, spoločne s Fortuna ligou, pretože už 25. a 28. mája nás čakajú barážové stretnutia o postup do FL."

Z dohrávanej jesennej časti sa budú robiť aj živé prenosy. Fanúšikovia sa môžu tešiť na porciu ôsmich stretnutí. "Budeme dávať aj streamy z jednotlivých kôl, aby sme fanúšikom priniesli druholigový futbal aspoň takto, keď už nemôžu byť na štadiónoch," dodal Richtárik.



Program zápasov počas jesennej časti II. ligy:

Dohrávka 4. kola: 24. novembra o 12.30 h ŠK Slovan Bratislava B – MŠK Žilina B

Dohrávka 9. kola: 24. novembra o 12.30 h FK Poprad – FK Železiarne Podbrezová

Dohrávka 10. kola: 9. decembra o 12.30 h MŠK Žilina B – FK Poprad



13. kolo:

25. novembra o 12.30 h MFK Tatran Liptovský Mikuláš – Slavoj Trebišov

28. novembra o 12.30 h MŠK Púchov – FK Poprad, FC Košice – FK Železiarne Podbrezová (Štadión Janigová), Partizán Bardejov BŠK – MFK Skalica, KFC Komárno – FK Dubnica nad Váhom

29. novembra o 10.30 h FC Petržalka – ŠK Slovan Bratislava B, FC ŠTK 1914 Šamorín – MFK Dukla Banská Bystrica



14. kolo

2. decembra o 12.30 h Slavoj Trebišov – ŠK Slovan Bratislava B, FK Dubnica nad Váhom – FC Petržalka, MFK Dukla Banská Bystrica – KFC Komárno, MFK Skalica – FC ŠTK 1914 Šamorín, FK Železiarne Podbrezová – Partizán Bardejov BŠK, MŠK Žilina B – FC Košice, MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MŠK Púchov



15. kolo

5. decembra o 12.30 h MŠK Púchov – Slavoj Trebišov, FC Košice – FK Poprad (Štadión Janigová), KFC Komárno – MFK Skalica

6. decembra o 10.30 h FC Petržalka – MFK Dukla Banská Bystrica, ŠK Slovan Bratislava B – FK Dubnica nad Váhom, o 12.30 h Partizán Bardejov BŠK – MŠK Žilina B, FC ŠTK 1914 Šamorín – FK Železiarne Podbrezová