Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Väčšina hráčov si nemôže dovoliť krátenie miezd, tvrdí FIFPro

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Medzinárodná federácia profesionálnych futbalistov tvrdí, že množstvo hráčov na svete zarába iba o málo viac, než je priemerná mzda v ich krajine.

Hoofddorp 4. apríla (TASR) - Väčšina profesionálnych futbalistov si nemôže dovoliť krátenie miezd počas krízy spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Tvrdí to Medzinárodná federácia profesionálnych futbalistov (FIFPro), podľa ktorej množstvo hráčov na svete zarába iba o málo viac, než je priemerná mzda v ich krajine.

"Mnohí futbalisti si môžu dovoliť iba také zníženie platu ako ktorýkoľvek iný zamestnanec v ich krajine. Ich príjmy nie sú také vysoké, ako si verejnosť myslí," upozornil generálny sekretár FIFPro Jonas Baer-Hoffmann. "Ich plat je oveľa nižší, často na úrovni priemerného príjmu. Akékoľvek škrty môžu mať drastické následky, pretože hráči musia platiť nájomné a nakupovať potraviny pre svoje rodiny."

Baer-Hoffmann však zdôraznil, že situácia môže byť diametrálne odlišná aj v rámci jednej ligovej súťaže. "V Juventuse je situácia úplne iná než v tímoch na spodných priečkach tabuľky Serie A," citovala ho ESPN.