Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Van der Sar odstúpil z postu generálneho riaditeľa Ajaxu

Na archívnej snímke Edwin van der Sar počas svojho rozlúčkového zápasu v Amsterdame 3. augusta 2011. Foto: TASR/AP

Päťdesiatdvaročný Holanďan pôsobil v štruktúrach Ajaxu od roku 2012, keď bol členom predstavenstva. Od roku 2016 zastával funkciu generálneho riaditeľa.

Amsterdam 30. mája (TASR) - Edwin van der Sar odstúpil z funkcie generálneho riaditeľa futbalového klubu Ajax Amsterdam. Bývalý brankár tak urobil po tom, čo najúspešnejší holandský klub obsadil v uplynulom ročníku Eredivisie neuspokojivú tretiu priečku.

Päťdesiatdvaročný Holanďan pôsobil v štruktúrach Ajaxu od roku 2012, keď bol členom predstavenstva. Od roku 2016 zastával funkciu generálneho riaditeľa. "Po takmer 11 rokoch v predstavenstve som vyčerpaný. Nie je to dobrý pocit, keď musím urobiť bezprostredné rozhodnutie o budúcnosti tohto úžasného klubu. Rozhodol som sa teraz skončiť," uviedol Van der Sar v utorkovom vyhlásení.

Predseda dozornej rady Pier Eringa ešte žiadal Van der Sara, aby vo funkcii zotrval do augusta, no nestalo sa tak: "Chceli sme, aby zostal, ale už sa rozhodol a musíme to rešpektovať. Uplynulá sezóna nie je odrazom celého obdobia, počas ktorého viedol Ajax. Klub zažil veľa úspechov, zaznamenal veľký rast a získal medzinárodné uznanie."