Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zverejnili rozpis prvých zápasov PL, Liverpool môže sláviť doma

Hráči Liverpoolu oslavujú úvodný gól do bránky West Hamu vo futbalovom zápase anglickej Premier League FC Liverpool - West Ham United v Liverpooli 24. februára 2020. Foto: TASR/AP

Najvyššiu súťaž prerušili pre pandémiu koronavírusu 13. marca. Znova sa rozbehne v stredu 17. júna dvoma dohrávkami.

Londýn 5. júna (TASR) - Futbalisti FC Liverpool teoreticky môžu oslavovať zisk prvého anglického titulu od roku 1990 na vlastnom štadióne. Podľa rozpisu zostávajúcich zápasov, ktorý v piatok zverejnilo vedenie Premier League, privítajú v stredu 24. júna v druhom vystúpení po obnovení sezóny Crystal Palace na Anfielde. Tabuľkový líder má priepastný 25-bodový náskok pred Manchestrom City a k zisku trofeje mu chýbajú dve víťazstvá.

Polícia pôvodne odporučila, aby sa tento duel uskutočnil na neutrálnej pôde, obávala sa, že fanúšikovia sa budú zhromažďovať pred domovským stánkom "The Reds". V úvodnom súboji po reštarte nastúpi Liverpool v mestskom derby, zatiaľ nie je známe, či sa bude hrať na štadióne Evertonu alebo v neutrálnom dejisku. Manchester City ako obhajca titulu má LFC hostiť 2. júla, aj v tomto prípade však môže dôjsť k premiestneniu na neutrálnu pôdu.

Najvyššiu súťaž prerušili pre pandémiu koronavírusu 13. marca. Znova sa rozbehne v stredu 17. júna dvoma dohrávkami: Aston Villa - Sheffield United a Manchester City - FC Arsenal. Stretnutia 30. kola sa odohrajú od piatka 19. do nedele 21. júna, vedenie PL oznámilo termíny prvých 32 z 92 zostávajúcich duelov. "Sme radi, že môžeme fanúšikom poskytnúť ďalšie detaily pred reštartom sezóny. Vieme, že bez priaznivcov na tribúnach to nebude také isté, ale s našimi vysielacími partnermi zabezpečíme priame televízne prenosy alebo rozhlasové reportáže z každého zápasu," povedal výkonný riaditeľ súťaže Richard Masters pre portál BBC.