Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Vo Francúzsku mohli opäť do hľadiska diváci, PSG rozstrieľalo Le Havre

Fotografia z prípravného zápasu Le Havre - PSG. Usporiadatelia umožnili vstup 5000 fanúšikom. Le Havre, 12. júla 2020. Foto: TASR/PA

Parížsky klub nastúpil od úvodu v najsilnejšej zostave aj s Kylianom Mbappem a Neymarom a svojho súpera nešetril.

Le Havre 13. júla (TASR) - Vo Francúzsku mohli v nedeľu prvýkrát od vypuknutia pandémie koronavírusu diváci navštíviť futbalový zápas. Na prípravný duel medzi druholigovým Le Havre a majstrovským Parížom St. Germain umožnili vstup na štadión s kapacitou 25.000 divákov päťtisícke návštevníkov.

Parížsky klub nastúpil od úvodu v najsilnejšej zostave aj s Kylianom Mbappem a Neymarom a svojho súpera nešetril. Zvíťazil 9:0, po polčase 5:0. "Je to skutočné, sme späť," tešil sa ešte pred zápasom Kylian Mbappe. Diváci v normandskom meste si museli pri príchode na štadión zakrývať tvár. V hľadisku mohli rodiny sedieť spoločne, no skupiny boli oddelené.

Francúzska Ligue 1 ako jediná z piatich najsledovanejších súťaží v Európe ukončila sezónu predčasne. V júli sa však ešte bude hrať finále národného i Ligového pohára a PSG nastúpi v oboch zápasoch. V auguste Parížanov čaká štvrťfinále Ligy majstrov 2019/2020, ich súperom na jeden zápas bude v Lisabone Atalanta Bergamo. Správu priniesla AP.