Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vo Švajčiarsku začal súdny proces s Valckem a Khelaifim

Na archívnej snímke z 24. júla 2015 generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jerome Valcke počas tlačovej konferencie v Petrohrade. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v stredu 13. januára 2016 s okamžitou platnosťou prepustila generálneho sekretára Jeromeho Valckeho. Foto: TASR/AP

Podľa prokuratúry mala spoločnosť beIn, ktorej predsedom je Khelaifi, získať práva na svetové šampionáty 2026 a 2030.

Bellinzona 14. septembra (TASR) - Bývalý generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jerome Valcke a prezident francúzskeho klubu Paríž St. Germain Nasser Al-Khelaifi sa v pondelok postavili pred švajčiarsky súd. Valcke, ktorému Etická komisia FIFA uložila desaťročný zákaz činnosti, čelí obžalobe z korupcie a falšovanie dokumentov, v prípade dokázania viny mu hrozí až päť rokov väzenia. Khelaifi je obžalovaný z navádzania Valckeho na trestný čin porušenia povinností pri správe cudzieho majetku.

Podľa prokuratúry mala spoločnosť beIn, ktorej predsedom je Khelaifi, získať práva na svetové šampionáty 2026 a 2030, na oplátku mal Valcke možnosť využívať luxusnú vilu na Sardínii. Obaja vinu popreli. Proces by mal trvať do 25. septembra, verdikt sa očakáva v októbri, informoval portál insidethegames.biz.