Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

West Ham United a Crystal Palace zrušili letné turné v Austrálii

Hráč West Hamu Ryan Fredericks (vľavo) v súboji s Gabrielom Martinellim z Arsenalu vo futbalovom zápase anglickej Premier League West Ham Utd - Arsenal Londýn v Londýne 9. decembra 2019. FOTO TASR/AP Foto: TASR

V Austrálii evidovali v stredu dopoludnia SELČ 6647 prípadov ochorenia COVID-19 a 74 mŕtvych.

Londýn 22. apríla (TASR) - Pre pandémiu koronavírusu sa anglické futbalové kluby Crystal Palace a West Ham United rozhodli zrušiť letné turné v Austrálii. Do krajiny "protinožcov" by sa mohli pozrieť na budúci rok, pokiaľ to nebude predstavovať príliš veľké zdravotné riziko.

Obaja účastníci anglickej Premier League mali odohrať na júlovom predsezónnom kempe v Austrálii po dva prípravné zápasy. "Pokúsime sa absolvovať sústredenie o rok neskôr. Samozrejme záleží na tom, ako bude vyzerať kalendár Premier League pre túto i nasledujúcu sezónu. Budeme hľadať možnosti, ako sa dostať do Austrálie a potešiť tamojších futbalových fanúšikov," poznamenal prezident Crystal Palace Steve Parish.

V Austrálii evidovali v stredu dopoludnia SELČ 6647 prípadov ochorenia COVID-19 a 74 mŕtvych. Celosvetovo je v 210 krajinách/územiach potvrdených už vyše 2,57 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 178.000 osôb.