Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Záujemcovia o kúpu Chelsea musia podať ponuky do 11. apríla

Na archívnej snímke hráči Chelsea. Foto: TASR/AP

V hre o kúpu klubu zo Stamford Bridge zostali štyria záujemcovia, ktorí teraz môžu predostrieť vylepšené ponuky so záväzkami na budúce výdavky vo výške minimálne jednej miliardy libier.

Londýn 27. marca (TASR) - Štyria záujemcovia o kúpu anglického futbalového klubu FC Chelsea musia podať svoje konečné ponuky do 11. apríla. Termín stanovila banka Raine Group, ktorá predaj sprostredkuje.

V hre o kúpu klubu zo Stamford Bridge zostali štyria záujemcovia, ktorí teraz môžu predostrieť vylepšené ponuky so záväzkami na budúce výdavky vo výške minimálne jednej miliardy libier. O kúpu Chelsea majú záujem spolumajiteľ basketbalového Bostonu Celtics Stephen Pagliuca, Američan Todd Boehly, spolumajiteľ bejzbalového Los Angeles Dodgers, rodina Rickettovcov, ktorá vlastní bejzbalový klub Chicago Cubs, a bývalý riaditeľ FC Liverpool Martin Broughton.

Terajší majiteľ Roman Abramovič dal klub na predaj 2. marca v reakcii na pokračujúcu inváziu Ruska na Ukrajinu a následné sankcie. Aktíva Chelsea sú momentálne zmrazené. Klub pracuje v obmedzenom režime na základe špeciálnej licencie. Tá napríklad striktne obmedzuje výdavky na zápasy na ihriskách súperov na necelých 24.000 eur. Informovala o tom agentúra AFP.