Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zdravotný stav bývalého reprezentanta Rüstüho sa zlepšuje

Na snímke bývalý turecký reprezentant Recber Rüstü, archívne foto. Foto: TASR/AP

Štyridsaťšesťročného Rüstüa hospitalizovali v sobotu po tom, ako sa uňho rýchlo prejavili príznaky ochorenia.

Istanbul 2. apríla (TASR) - Zdravotný stav Recbera Rüstüho sa vo štvrtok zlepšil. V utorok informoval denník Milliyet, že bývalý turecký futbalový reprezentant je v kritickom stave po tom, čo mal pozitívny test na nový koronavírus.

Štyridsaťšesťročného Rüstüa hospitalizovali v sobotu po tom, ako sa uňho rýchlo prejavili príznaky ochorenia. Teraz sa podľa portálu fanatik.com.tr jeho stav každým dňom zlepšuje. "V súčasnosti je Recber Rüstü liečený na bežnom oddelení nemocnice, je izolovaný. Celkový stav pacienta sa zlepšuje každý deň," citoval portál zdravotnícke zariadenie, kde sa Rüstü lieči.

Niekdajší brankár odchytal väčšinu kariéry za Fenerbahce Istanbul, pôsobil aj v FC Barcelona či Besiktasi Istanbul. V najcennejšom drese si pripísal 120 štartov, na majstrovstvách sveta 2002 vybojoval s Tureckom bronz a rovnakú medailu získal aj na EURO 2008.

V jeho rodnej krajine evidovali vo štvrtok o 19.00 SELČ vyše 18.135 prípadov ochorenia COVID-19 a 365 obetí. Celosvetovo je v 201 krajinách/územiach potvrdených už vyše 990-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 50.600 osôb.