Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalista Zouma sa priznal, že kopol a udrel svoju mačku

Hráč West Ham United Kurt Zouma po vypočutí v Londýne v utorok 24. mája 2022 opúšťa Thames Magistrates Court. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný obranca West Hamu čelil na londýnskom súde trom previneniam voči zákonu o ochrane zvierat.

Londýn 24. mája (TASR) - Francúzsky futbalista Kurt Zouma sa v utorok priznal, že kopol a udrel svoju mačku. Incident zachytil na videu jeho mladší brat Yoan a neskôr sa objavilo na sociálnych sieťach.

Dvadsaťsedemročný obranca West Hamu čelil na londýnskom súde trom previneniam voči zákonu o ochrane zvierat. Priznal sa k dvom bodom obžaloby za spôsobenie zbytočného utrpenia chránenému zvieraťu, pričom ďalšie obvinenie bolo zamietnuté. Súd mu vynesie trest 1. júna.

Prokurátor Hazel Stevens uviedol, že mačka podľa Zoumu poškodila stoličku, na čo do nej kopol. Stevens na súde uviedol, že futbalistu bolo počuť ako vraví: "Prisahám, že ju zabijem". Yoan Zouma sa priznal k napomáhaniu či navádzaniu k spáchaniu trestného činu. Už vo februári ho za incident suspendoval jeho klub Dagenham, ktorý pôsobí v piatej lige.

Kráľovská spoločnosť pre prevenciu týrania zvierat si po incidente vzala do starostlivosti obe mačky Kurta Zoumu. West Ham potrestal futbalistu pokutou vo výške dvojtýždňového platu, no nevyradil ho zo zostavy. Zouma však prišiel o sponzorskú zmluvu s firmou Adidas. Informovala agentúra dpa.