Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Atletico ešte nemá LM vo vrecku, Celta Vigo sa priblížila k záchrane

Fotografia zo zápasu Atletico Madrid - FC Barcelona. Foto: TASR/AP

Atletico si v tabuľke upevnilo tretie miesto. Pred piatym Villarrealom, ktorý má zápas k dobru, si vypracovalo deväťbodový náskok.

Vigo 8. júla (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid si v tomto týždni ešte definitívne nezabezpečia miestenku v Lige majstrov 2020/2021. V 35. kole španielskej La Ligy totiž iba remizovali na pôde Celty Vigo 1:1. Na štadióne Balaidos viedli už od prvej minúty po góle Alvara Moratu. Deľbu bodov zariadil na začiatku druhého polčasu Fran Beltran, ktorý preloboval Jana Oblaka.

Atletico si v tabuľke upevnilo tretie miesto. Pred piatym Villarrealom, ktorý má zápas k dobru, si vypracovalo deväťbodový náskok. Celta urobila ďalší dôležitý krok k záchrane medzi elitou. Na svojom konte má o sedem bodov viac ako osemnásta Mallorca aj so slovenským obrancom Martinom Valjentom. Tím z Baleárskych ostrovov môže znížiť stratu v prípade štvrtkového domáceho víťazstva nad Levante.

Morata počítal s tým, že vo Vigu to Atletico nebude mať jednoduché. "V Galícii sa hrá ťažko. Celta je síce až na 17. mieste, no jej postavenie v tabuľke vôbec nezodpovedá futbalu, ktorý predvádza. Remizovala na pôde Realu Madrid a doma zobrala body úradujúcemu majstrovi FC Barcelona i nám. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme skončili na tretej priečke a čo najskôr si zabezpečili účasť v Lige majstrov," citovala slová španielskeho reprezentačného útočníka agentúra AFP.

Tréner Celty Oscar Garcia bol s remízou spokojný. "Ak v súboji s Atleticom inkasujete v prvej minúte, je to v ďalšom priebehu zápasu veľmi náročné. Chcel by som sa poďakovať všetkým za prístup, takto sa bojuje o záchranu. Naši hráči boli silní na lopte a dokázali si vytvárať šance, čo proti Atleticu vôbec nie je samozrejmosť. Madridský tím totiž disponuje skvelou obranou," uviedol Garcia, ktorý sa do konca sezóny zrejme bude musieť zaobísť bez brankára Rubena Blanca.

Ten utrpel v závere súboja s Atleticom svalové zranenie a vystriedal ho Ivan Villar. "Je to chlapec, ktorý od prvého dňa pôsobenia vo Vigu veľmi usilovne trénuje a pracuje na sebe. Má svoju kvalitu. Dobre zaskočil za Rubena a pri záverečnom tlaku Atletica si udržal čisté konto. Určite mu to dodá sebavedomie. Som presvedčený o tom, že nám v zostávajúcich troch kolách pomôže," dodal Garcia.