Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Brazília bude na Copa America bez Neymara, v nominácii je Endrick

Na archívnej snímke Endrick. Foto: TASR/AP

Futbal: Brazília bude na Copa America bez zraneného Neymara, v nominácii mladík Endrick

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Rio de Janeiro 10. mája (TASR) - V nominácii brazílskych futbalistov na Copa America (20. jún až 14. júl) nefiguruje zranený Neymar, ktorý sa naďalej zotavuje zo zranenia. V kádri Dorivala Júniora chýbajú aj útočník Richarlison (Tottenham) a stredopoliar Casemiro (Manchester United). Do kádra bol naopak zaradený 17-ročný útočník Endrick.

Neymar sa zranil v októbrovom dueli kvalifikácie MS 2026 na pôde Uruguaja (0:2), 32-ročný útočník Al-Hilalu si roztrhol predný skrížený väz a odtrhol meniskus v ľavom kolene. Operáciu absolvoval 3. novembra v Belo Horizonte. Lekári vtedy predpokladali šesť až dvanásťmesačnú pauzu.

Endrick, ktorý v júli prestúpi z Palmeiras do Realu Madrid, skóroval za národný tím v oboch marcových prípravných zápasoch. Brazílsky supertalent vo Wembley rozhodol o triumfe nad Anglickom (1:0) a gól dosiahol aj na štadióne Santiaga Bernabeua proti Španielom (3:3).

Brazília odohrá pred turnajom dve pripravné stretnutia proti Mexiku a domácim reprezentantom USA. Deväťnásobní víťazi Copa America sa v predstavia v D-skupine s Kostarikou, Kolumbiou a Paraguajom.



Nominácia Brazílie na Copa America:

brankári: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

obrancovia: Danilo (Juventus), Yan Couto (Girona), Guilheme Arana (Atletico Mineiro), Wendell (Porto), Beraldo, Marquinhos (obaja Paríž St. Germain), Eder Militao (Real Madrid), Gabriel Magalhaes (Arsenal)

stredopoliari: Andreas Pereira (Fulham), Bruno Guimaraes (Newcastle), Douglas Luiz (Aston Villa), Joo Gomes (Wolverhampton), Lucas Paqueta (West Ham)

útočníci: Endrick (Palmeiras), Evanilson (Porto), Gabriel Martinelli (Arsenal), Raphinha (Barcelona), Savinho (Girona), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius Junior (Real Madrid)