Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Európska liga: Greenwood dvoma gólmi zostrelil Alkmaar

Na snímke vľavo hráč United Mason Greenwood strieľa úvodný gól v zápase L-skupiny 4. kola skupinovej fázy Európskej ligy vo futbale Manchester United - Partizan Belehrad 7. novembra 2019. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Manchestru sa po nie príliš vydarenom úvode sezóny postupne začína dariť.

Manchester 13. decembra (TASR) - Futbalisti anglického Manchestru United zavŕšili svoju úspešnú púť v skupinovej fáze Európskej ligy hladkou výhrou nad holandským Alkmaarom. Pod triumf 4:0 sa dvoma presnými zásahmi podpísal len 18-ročný talentovaný útočník Mason Greenwood. United so ziskom trinástich bodov obsadili v L-skupine prvé miesto.

Oba tímy mali už v predstihu istotu postupu. Záverečná konfrontácia na Old Trafforde mala rozhodnúť už len o víťazovi skupiny. Po bezgólovom prvom polčase zverenci Ole Gunnar Solskjaera v tom druhom "zapli motor" a súpera zasypali štyrmi gólmi. Greenwood si aj svojím štvrtkovým výkonom pýta čoraz väčší časový priestor v zostave nórskeho kouča. "Mason je nočná mora obrany každého súpera. Čím je bližšie ku gólu, tým viac je agresívnejší. Navyše má výbornú kopaciu techniku a je univerzál, jednoducho prirodzený talent," citoval Solskjaera portál ESPN.

Greenwood by mohol dostať viacej priestoru práve v nadchádzajúcom predvianočnom nabitom programe anglickej ligy. Už v ligovom súboji proti Tottenhamu Hotspur odohral plnú minutáž a Solskjaer bol s jeho výkonom mimoriadne spokojný. "Už v súboji proti Tottenhamu ukázal, aká je trieda. Nebojím sa ho postaviť do zápasu Premier League, len treba nájsť ten správny čas," dodal 46-ročný Nór, ktorý ho nepriamo porovnával s bývalým úspešným kanonierom "červených diablov" Wayneom Rooneym. "V podstate potrebuje nabrať len správny kurz v kariére a neustály progres svojich výkonov. Videl som už niekoľko jemu podobných mladých talentov, najviac ma z nich očaril Rooney."

Manchestru sa po nie príliš vydarenom úvode sezóny postupne začína dariť. Z posledných ôsmich zápasov v rámci Premier League a aj Európskej ligy dosiahol päť víťazstiev, dve remízy a len jedinú prehru.