Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Angličania v generálke zdolali Belgicko, ale prišli o dvoch obrancov

Angličan Danny Welbeck oslavuje gól do siete Belgicka. Foto: TASR/AP

Reprezentanti Poľska nemali veľa problémov s Andorrou, Dáni zdolali Austráliu a Holanďania deklasovali Severné Írsko.

Londýn 2. júna (TASR, Teraz.sk) - Anglickí futbalisti v prípravnom zápase pred majstrovstvami Európy zdolali v sobotu na trávniku londýnskeho Wembley Belgicko 1:0.

O jediný gól duelu sa postaral v 36. minúte zápasu Danny Welbeck, ktorý tým zvýšil svoje šance na to, aby mu patrilo miesto v základnej zostave Albiónu na európskom šampionáte.

Radosť z víťazstva však Angličanom čiastočne pokazili zranenia Garyho Cahilla a Johna Terryho.

Welbeck, ktorý oblieka dres Manchestru United zužitkoval prihrávku Ashleyho Younga. Mladík sa zároveň vo veku 21 rokov a 189 dní stal najmladším hráčom Anglicka ktorý skóroval, od presného zásahu Thea Walcotta v roku 2008. Tréner Roy Hodgson veľmi potrebuje kvalitného strelca, keďže Wayne Rooney si nezahrá v prvých dvoch zápasoch skupiny proti Francúzsku a Švédsku.

Po problémoch v strede poľa, kde zo zostavy vypadli Gareth Barry a Frank Lampard, sa kouč musí obávať aj o defenzívu. Vo veľmi tvrdom zápase plnom faulov totiž predčasne z ihriska odišiel Gary Cahill. Podrobil sa röntgenovému vyšetreniu brady, keďže v prvom polčase ho hráč súpera strčil do brankára Joea Harta a zápas sa pre neho skončil.

Dvadsať minút pred koncom duelu sa zranil aj John Terry, ktorého zradila kolenná šľacha. Sľubný výkon podal 18-ročný mladík Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý sa vo svojom druhom reprezentačnom zápase uviedol niekoľkými peknými akciami na ľavom krídle.

V ďalších dueloch reprezentanti Poľska nemali veľa problémov s Andorrou, Dáni zdolali Austráliu dvojgólovým rozdielom a Malta vyhrala v Luxembursku 2:0.

Holanďania deklasovali v sobotu na trávniku v Amsterdame súperov zo Severného Írska 6:0. Premožitelia Slovákov zo stredajšieho merania síl viedli už po prvom polčase 4:0. Už v nedeľu sa Holanďania letecky presunú do Krakova, kde budú počas ME bývať.

Prípravné medzištátne zápasy:
Anglicko - Belgicko 1:0 (1:0)
Gól:
36. Welbeck, 85.091 divákov

Poľsko - Andorra 4:0 (3:0)
Góly:
13. Obraniak, 36. Lewandowski, 39. Blaszczykowski, 77. Wasilewski

Dánsko - Austrália 2:0 (1:0)
Góly:
32. Agger z 11m, 68. Bjelland

Luxembursko - Malta 0:2 (0:1)
Góly:
10. a 79. Mifsud

Nórsko - Chorvátsko 1:1 (0:0)
Góly:
90.+1 Elyounoussi - 79. Eduardo

Holandsko - Severné Írsko 6:0 (4:0)
Góly:
12. a 29. z 11m Van Persie, 15. Sneijder, 37. a 51. Afellay, 78. Vlaar