Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalisti do 21 rokov na kempe v Turecku odohrajú 3 prípravné zápasy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Naposledy sa zverenci trénera Jaroslava Kentoša stretli v septembri minulého roka, keď nastúpili v barážovom dvojzápase proti rovesníkom z Ukrajiny (3:2, 0:3).

Bratislava 1. marca (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov absolvuje v rámci prípravy na "domáce" majstrovstvá Európy v roku 2025 kemp v Turecku. V prvých dueloch nového kalendárneho roka sa stretne s rovesníkmi zo Slovinska, Bulharska a pravdepodobne Severného Macedónska.

"Tešíme sa na hráčov, tréningy, zápasy, celkovo na zraz. Ideme reprezentovať Slovensko, čo je pre všetkých vždy veľká česť," uviedol pre futbalsfz.sk asistent trénera reprezentácie do 21 rokov Tibor Goljan a upresnil, čo bude hlavnou náplňou kempu: "Hráčov, ktorých nominujeme, chceme bližšie spoznať po ľudskej stránke, chceme ich vidieť v tréningovom procese a v zápasoch. Budeme mať s nimi tímové aj individuálne mítingy. Odohráme tri stretnutia, každý dostane priestor, aby sa predviedol. Chalanom predstavíme filozofiu hry, ktorou sme sa prezentovali v predchádzajúcej kvalifikácii. Ukážeme im, v čom sa chceme zlepšiť a na čom chceme stavať."

Dvadsaťjednotka sa počas najbližšieho asociačného termínu stretne so Slovinskom, Bulharskom a pravdepodobne so Severným Macedónskom. "V týchto zápasoch sa budeme sústreďovať na seba, ako sa chceme prezentovať, čo chceme hrať," načrtol Goljan. Asistent trénera dodal, na čom bude trénerský tím s hráčmi pracovať: "Budeme sa venovať všetkým herným činnostiam, či už v ofenzíve alebo v defenzíve. Spoločný čas budeme chcieť využiť na našu dobrú prípravu, na čo budeme využívať aj videoanalýzy."

Naposledy sa zverenci trénera Jaroslava Kentoša stretli v septembri minulého roka, keď nastúpili v barážovom dvojzápase proti rovesníkom z Ukrajiny (3:2, 0:3). "Po baráži s Ukrajinou sme si urobili analýzu týchto dvoch zápasov, začali sme pracovať na novej mape hráčov s ročníkom narodenia 2002. S hlavným trénerom Kentošom sme boli s našou dvadsiatkou v Španielsku, kde odohrala tri prípravné zápasy, aby sme videli v akcii mladších chlapcov, budúcich hráčov 21-ky. Urobili sme analýzu všetkých našich stretnutí v kvalifikácii pre výkonný výbor a aj pre nás trénerov. Sledovali sme naše i zahraničné ligové súťaže a perspektívnych chalanov pre naše mužstvo. Momentálne sa pripravujeme na zraz v Turecku, analyzujeme hru Slovinska, Bulharska a Severného Macedónska a chystáme širšiu nomináciu," povedal Goljan.

Program SR21 na kempe v Turecku:

SLOVENSKO - Slovinsko (22. marca o 16.00 SEČ, dejisko sa upresní)

SLOVENSKO - Bulharsko (25. marca o 16.30, Bellis rezort, Serik/Antalya)

SLOVENSKO - Severné Macedónsko (28. marca 15.00/ 17.30, Bellis rezort, Serik/Antalya)