Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Futbalisti Liptovského Mikuláša prehrali a opustia Fortuna ligu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na predposledné Zlaté Moravce majú nedostižné 14-bodové manko.

Poprad 22. apríla (TASR) - Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš opustia po sezóne 2022/2023 Fortuna ligu. Rozhodla o tom ich prehra s MFK Zemplín Michalovce 1:3 v sobotňajšom zápase 6. kola skupiny o udržanie sa. Po nej majú na predposledné Zlaté Moravce nedostižné 14-bodové manko.

Michalovce mali ideálny štart do zápasu, keď po góloch Jánošíka a Magdu viedli od 10. minúty 2:0. Po polhodine hry zvýšil ich náskok Marcin. Liptáci znížili v 40. minúte gólom Steinhübela, ktorý však napokon iba skorigoval ich 19. prehru v ročníku. Michalovciam patrí v skupine o záchranu priebežná druhá priečka za Ružomberkom.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (1:3)

Góly: 40. Steinhübel - 2. Jánošík, 10. Magda, 33. Marcin. Rozhodovali: Gemzický – Weiss, Jánošík, ŽK: Pavišič.

Liptovský Mikuláš: Polaček - Diviš (89. Popovic), Tumma, Spyčka, Župa - Gerát (89. Václavík), Pavišič (65. Staš) - Laura, Bartoš (66. Voško), Steinhübel - Jendrišek (65. Gaži)

Michalovce: Száraz - Magda, Marjanovič, Volanakis, Kotula - Qose (63. Begala), Njie (86. Šimamura), Peňa (87. Slebodník)- Jánošík (75. Žofčák), Kanu (63. Issa), Marcin


Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce zvíťazili v sobotňajšom zápase 6. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige na ihrisku MFK Skalica 1:0. Jediný gól zápasu strelil v 83. minúte striedajúci útočník Kenneth Ikugar.

ViOn je naďalej na predposlednej priečke, no cenným víťazstvom stiahol manko na Skalicu, ktorá je o priečku vyššie, na jeden bod.

MFK Skalica - FC ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:0)

Gól: 83. Ikugar. Rozhodovali: Smolák – Zemko, Košecký, ŽK: Rudzan, Blažek - Almeida

Skalica: Šemrinec - Krčík, Blažek, Hurtado (74. Podhorín), Rudzan - Nagy, Mášik (87. Černek) - Morong, Vlasko (65. Fábry), Yao (87. Kousal) - Haša (87. Medveď)

Zlaté Moravce: Lukáč - Šuľa, Bednár, Tomi, Čonka - Múdry (88. Suvalija), Sloboda - Almeida, Mondek, Brenkus (60. Pinte) - Čerepkai (74. Ikugar)


Futbalisti Podbrezovej prehrali v 6. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v derby s Banskou Bystricou 1:2 a na jar s týmto súperom zaknihovali už druhú prehru. Futbalisti spod Urpína zvíťazili u rivala po takmer troch rokoch.

Domáci futbalisti vyhrali prvý polčas na rohy 10:0 a gól dali zo siedmeho v poradí po centri Grešáka a hlavičke Bartoša. V druhom polčase mohli hostia vyrovnať po rohovom kope, ale Willwéber mieril do žrde. Na opačnej strane po strele Kabonga vyrazil loptu Hruška a Grešák ju následne poslal do žrde. Banskobystričania napokon vyrovnali v 78. minúte striedajúcim Depetrisom, ktorý ťažil z chyby Grešáka. Depetris sa postaral aj o obrat, keď exportnou strelou päť minút pred koncom zariadil pre svoj tím tri body.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (1:0)

Góly: 39. M. K. Bartoš - 78. a 85. Depetris. ŽK: Balič a Depetris (obaja B. Bystrica). Rozhodovali: Micheľ – Straka, Vass, 2078 divákov.

Podbrezová: Ludha – M. K. Bartoš, Bakaľa, Oravec – Blahút (72. Šikula), Špyrka, Paraj, Grešák (86. Sangare) – Kabongo (61. Kováčik), Ďatko (72. Bariš), Pavúk

Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Gorosito, Willwéber (74. Káčerík) – Ľupták – Pišoja (38. Záhumenský), Faško, Balić, A. Slávik (74. Migaľa) – Franko (61. Depetris), Polievka


Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Futbal sa hrá odjakživa na góly a keďže sme ich dali menej, tak sme prehrali. Boli sme silnejší, mali sme kontrolu na lopte, viedli sme, ale v druhom polčase tomu už tak nebolo. V každom zápase sú kľúčové momenty, ale najdôležitejšia bola emócia. Mali sme bojovať až do konca a nemať strach z výhry. V závere zápasu nám táto emócia odišla. Dôležitá bola nevyužitá šanca na 2:0 a vzápätí sme dostali vyrovnávajúci a lacný gól na 1:1, ktorý bol veľkou ranou pre tím. Už sa s tým hráči nedokázali popasovať. Bystrica má futbalistov ako Polievka a Depetris a oni vedia dať gól aj z jednej príležitosti. Bol to smolný zápas. Som zvedavý, ako na túto prehru budeme schopní zareagovať v ďalších zápasoch."

Michal Ščasný, tréner Banskej Bystrice: "Pre nás to bol veľmi poučný zápas. Do 60-tej minúty nám to nastavilo zrkadlo ako nehrať. Podbrezová bola jasne lepšia na lopte, aj v agresivite a v pressingových situáciách. Pýtali sme si druhý inkasovaný gól absolútnou pasivitou, ležérnym futbalom. Takto nemôžeme hrať, ak chcem byť úspešní. Až po hodine hry nastala emočná reakcia. Jeden súboj vyhratý, druhý vyhratý a chytili sme sa. Dokázali sme otočiť zápas, aj keď po prvom polčase nič nenasvedčovalo tomu, že by sme ho mohli otočiť. Gratulujem chalanom, ale musíme si zobrať z tohto duelu aj veci, ktorých sa potrebujeme vyvarovať."