Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Futbalisti MFK Ružomberok porazili vo Fortuna lige AS Trenčín

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Trenčania nezvíťazili už v deviatich ligových zápasoch v rade a pred zostávajúcimi sobotňajšími zápasmi 1. kola figurovali na 10. mieste.

Trenčín 11. marca (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v piatkovom zápase 1. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige na ihrisku AS Trenčín 3:0. Hostia išli do vedenia v 36. minúte gólom Adriána Macejka, ich náskok zvýšil v druhom polčase striedajúci Štefan Gerec, ktorý sa presadil v 79. a 82. minúte. Jeho druhý presný zásah odobril VAR, ktorý ukázal, že ružomberský hráč nebol v ofsajde.

Ešte za stavu 0:1 boli domáci blízko k vyrovnaniu, ale Matúš Kmeť v 56. minúte neskóroval z pokutového kopu, keď jeho strelu vystihol brankár Tomáš Frühwald. Ružomberčania si upevnili prvé miesto v skupine, pričom víťazstva sa dočkali po dvoch prehrách. Trenčania nezvíťazili už v deviatich ligových zápasoch v rade a pred zostávajúcimi sobotňajšími zápasmi 1. kola figurovali na 10. mieste s trojbodovým náskokom pred Skalicou.



FL - skupina o udržanie sa, 1. kolo:

AS Trenčín - MFK Ružomberok 0:3 (0:1)

Góly: 79. a 82. Gerec, 36. Macejko. Rozhodovali: Ziemba – Roszbeck, Kmec, ŽK: Kozlovský, Stojsavljevič, Okunola - Domonkos, Bobček, Zsigmund

Trenčín: Vozinha - Yem (70. Mičuda), Bagin, Stojsavljevič, Kozlovský - Adewale (46. Dos Santos), Gajdoš (83. Praženka) - Kmeť (70. Bainovič), Hollý, Eynel Soares - Kupusovič (46. Okunola)

Ružomberok: Frühwald - Fabiš, Malý, Mojžiš, Selecký - Šefčík (58. Gerec), Zsigmund, Domonkos (58. Luterán), Macejko (81. Boda) - Chrien (90. Švehla) - Bobček




hlasy trénerov:

Marián Zimen, tréner AS Trenčín: "Nie som spokojný s výkonom nášho tímu, chýbala nám energia, rýchlosť a kvalita v práci s loptou. V druhom polčase sa to trochu zlepšilo. Po druhom inkasovanom góle už moje mužstvo nenašlo mentálnu silu ani energiu, aby sme zo zápasom ešte niečo urobili. Na tomto musíme zapracovať a zmobilizovať sa, pretože už v stredu nás čaká dôležitý zápas v Slovenskom pohári."

Peter Struhár, tréner MFK Ružomberok: "Dnes sa divák nenudil, v zápase bolo všetko - emócia a energia. Naši hráči pristúpili k zápasu veľmi dobre a ešte v prvom polčase sme mohli dať aj ďalší gól po prechodoch, v ktorých veľmi dobre pracovali Bobček s Chrienom. Do druhého polčasu sme išli s tým, že sa nám naskytne ešte viac priestoru na prechody – to sa aj stalo a strelili sme dva krásne góly zásluhou Gereca. Zlom v zápase bola penalta. Musím sa priznať, že som vedel, že ju brankár Frühwald chytí. Ukázal, že právom dostal príležitosť v dnešnom stretnutí."