Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Futbalisti MŠK Žilina porazili FC ViOn 4:1

Na snímke vľavo Adrián Kaprálik (Žilina) a Martin Chren (Zlaté Moravce) počas zápasu 13. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce na štadióne v Žiline dňa 30. októbra 2021. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Žilinčania však už od úvodu dávali jasne najavo, že negatívnu sériu prehier chcú prelomiť.

Žilina 30. októbra (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina si poradili v sobotňajšom domácom stretnutí 13. kola Fortuna ligy s FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1. Ukončili sedemzápasovú šnúru bez víťazstva. Hostia nezabodovali naplno ôsmykrát za sebou a naďalej okupujú priečku v tabuľke.



MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (2:0)

Góly: 6. Paur, 11. Minárik, 76. Jánošík, 88. Jambor – 78. Švec. ŽK: Fazlagič - Kyziridis. Rozhodovali: Glova – Zemko, Halíček

Žilina: Belko – Anang, Kopas, Minárik, Sluka (74. Rusnák) – Slebodník, Fazlagić, Bičachčjan (67. Gono) – Kaprálik (67. Jánošík), Paur (74. Jambor), Ďuriš (80. Goljan)

ViOn: Kira – Čögley, Tóth (20. Gamboš), Menich, Chren – Sloboda, Bednár, Mondek (74. Rák), Ďubek (74. Yilmaz) – Kolesár (51. Švec), Kyziridis




Pod Dubňom proti sebe nastúpili dve mužstvá, ktoré dlho nepoznali v lige pocit víťazstva. Žilinčania však už od úvodu dávali jasne najavo, že negatívnu sériu chcú prelomiť. Aktivita domácich vyústila do úvodného gólu už v 6. minúte. Žilinčania "rozobrali" obranu hostí a Paur mohol po prihrávke Bičachčjana zblízka zasunúť loptu do prázdnej bránky. Nápor domácich neustával, o štyri minúty mal veľkú šancu Kaprálik, jeho pokus po teči preletel tesne nad bránkou Kiru. Po následnom rohovom kope už však Kaprálik z priestoru v strede šestnástky nezaváhal, loptu mu ideálne posunul opäť Bičachčjan. V 34. minúte mohol Kaprálik pridať ďalší gól, no po individuálnej akcii nechal vyniknúť brankára Kiru. Už o minútu bol hosťujúci brankár opäť v pohotovosti, keď vychytal hlavičku Ďuriša.

Štyri minúty po zmene strán dal Paur najavo, že obraz hry sa meniť nebude, Kira musel vytiahnuť ďalší dobrý zákrok. V 73. minúte sa do útočného nasadenia Žiliny zapojil aj striedajúci Jánošík, no trafil iba žrď. Už o tri minúty mu to však vyšlo a po prihrávke Ďuriša zvýšil na 3:0. Až potom sa "žlto-zelení" uspokojili a inkasovali po rohovom kope zásluhou hlavičky Šveca. V úplnom závere sa zapísal do streleckej listiny aj ďalší striedajúci hráč Jambor - 4:1.

Hlasy trénerov:

Peter Černák, tréner Žiliny: "Som za chlapcov veľmi šťastný a dúfam, že nám dnešná výhra dodá vieru a chuť do ďalšej roboty. Čakanie na výhru bolo dlhé, chceme na dnešku ďalej stavať a posúvať sa. Úvod nám vyšiel, potom sa už hrá ľahšie. Chalani si to následne užívali, mali väčšiu radosť, čo len dokumentovali pohybom, princípmi a celkovou aktivitou. Mali sme veľa príležitostí, preto je naše víťazstvo úplne zaslúžené. Iba takýmito výkonmi si môžeme nakloniť fanúšikov na svoju stranu."

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Snažili sme sa o presing a ísť do rýchlych protiútokov. Súper nás svojím prístupom donútil trochu otvoriť hru, vypracoval si svoje typické šance a dostali sme dva góly. Mohli sme sa vrátiť do zápasu po štandardnej situácii, chýbal kúsok. Neskôr sme sa snažili niečo so stretnutím urobiť, ale čím viac priestoru súperovi dáte, tým je nebezpečnejší, a tak sme dostali ďalšie dva góly."